1-2 in Hamme, knappe WB in Zeven

Lares - Doltcini kon de maand november op een goeie manier afsluiten. In het Duitse Zeven deden onze juniores het goed voor de Wereldbeker, in onze uitvalsbasis in Hamme blonken onze nieuwelingen uit.

Net geen week na de afgelasting van de wereldbekermanche in Koksijde mochten drie van onze juniores dan toch hun nationale kleuren verdedigen in het Duitse Zeven. Voor Gerben Kuypers een primeur, maar jammer genoeg viel die in het water door materiaalpech en een kapotte schoen, die Gerben richting opgave dwongen. Voor Florian Vermeersch en eerstejaars Mees Hendrikx begon de wedstrijd moeizaam, maar uiteindelijk konden ze met een vijfde en twaalfde plek tevreden terug naar huis.

Zondag waren onze jongeren gebrand op een goeie prestatie in Hamme, de thuisbasis van onze manager Jurgen Mettepenningen. Dat lukte helemaal voor onze nieuwelingen: onze 'Vliegende Hollander' Luke Verburg pakte zijn dertiende zege van het seizoen, voor de neus van Witse Meeussen die lange tijd op weg leek naar de zege tot hij lek reed. Yente Peirens werd zevende, Arne Baers en Yorben Lauryssen achtste en negende en daarmee waren ze de beste eerstejaars. Dante Coremans werd vijftiende, Salvador Alvarado (na een lekke band die hem ver terug sloeg) 41ste.

In de junioreswedstrijd bleken de buitenlanders een maatje te groot voor onze vertegenwoordigers. Florian Vermeersch deed met zijn zesde plaats net iets minder goed dan zaterdag, Arno Debeir viel letterlijk weg uit de groep van Florian en finishte als achtste. Anton Ferdinande sloot de top tien af. Lloyd Sprangers werd 24ste, Maxim Dewulf na een halve ronde op een lekke tube 31ste. Eerstejaarsjunior Mees Hendrikx reed zondag in zijn eigen Valkenswaard solo naar de overwinning.

Onze aspiranten werkten zondag hun Belgisch kampioenschap af in het Waalse Hélécine. Bij de dertienjarigen veroverde Iben Rommelaere zilver, bij de veertienjarigen werd Joes Oosterlinck vijfde en Pieter Pauwels dertiende.