2e in Brussel en Gullegem, onze jongsten winnen

Tweede in Brussel, tweede in Gullegem, plus winst voor onze allerjongsten in de ploeg: met een kleine delegatie veroverden we ook in het laatste eindejaarsweekend een stevige buit.

Eerstejaarsjunior Salvador Alvarado was zaterdag onze enige vertegenwoordiger in Gullegem. Dat hij na een sleutelbeenbreuk aan het begin van het seizoen terug de goede benen gevonden heeft, bewees hij met een hele sterke wedstrijd. Een afgevallen ketting in de finale verbrodde helaas zijn winstkansen, maar Salvador kon toch nog tweede worden.

Een dag later stonden we met vier juniores aan de start in de Brussels Universities Cyclocross, ook al een gloednieuwe wedstrijd. Witse Meeussen reed bijna de hele cross alleen op kop, maar moest toch nog ontgoocheld met plek twee naar huis. Salvador werd er tijdens zijn tweede cross op rij vijfde, Jetze Van Campenhout kampte in de finale opnieuw met rugpijn en was zesde. Yorben Lauryssen worstelt nog altijd met de gevolgen van zijn val in Namen, hij finishte als negende. Eerder deze week trainde het gros van onze juniores tijdens een ministage van twee dagen in de Vlaamse Ardennen.

Onze nieuwelingen moesten in het regionale circuit aan de bak, bij gebrek aan topcrossen voor hen. Eerstejaars Iben Rommelaere kon winnen in Vilvoorde, leeftijdsgenoot Niels Ceulemans werd tweede in Bonheiden en vijfde in Vilvoorde. Winnen deden ook Tibor del Grosso in Sint-Michielsgestel en aspirantje Yordi Corsus in Bonheiden.

(foto Gullegem: Pomer)