4e plaatsen in Essen en Overijse, maar ook 5x winst

Terwijl een deel van onze renners nog altijd aan de zijlijn staat om te studeren of even de batterijen bij te vullen, kwamen we ook in actie in Essen, Overijse, en pakten we vijf zeges in het regionale circuit.

In de Brico Cross van Essen waren we slechts met twee: Salvador Alvarado werd vierde en sprak na afloop over zijn beste wedstrijd van het seizoen. Jetze Van Campenhout (negende) was één van de weinige deelnemers die over de balken sprong. Salvador en Jetze waren trouwens de twee eerste eerstejaarsjuniores in de uitslag.

Zondag in Overijse gingen de hemelsluizen helemaal open tijdens onze wedstrijden. Het belette Niels Ceulemans niet om derde te worden bij de eerstejaarsnieuwelingen, Thibau Dhooge vierde bij de tweedejaars. Bij de juniores reed Pim Ronhaar lang solo op kop. Maar net toen hij werd bijgehaald, ging Pim ook driemaal tegen de grond. Uiteindelijk pikkelde hij als zevende over de streep. Yorben Lauryssen was knap vierde, Salvador verdween na veel pech uit de cross. Valpartijen verpestten het ook voor onze eerstejaarsbeloften: Anton Ferdinande werd dankzij een goed gevoel nog twaalfde, Maxim Dewulf viel al in de start en gaf later op met materiaalpech.

In Essen en Overijse konden we dus niet winnen, in het regionale circuit wel. Onze Nederlander Tibor del Grosso (archieffoto Photopress.be) was in eigen land primus in de crossen in Amersfoort en Moergestel, Joes Oosterlinck en Arne Baers gingen winnen in bedevaartsoord Banneux en Lorenzo Masciarelli schreef nog eens een manche van de Giro d'Italia in de cyclocross op zijn naam.