Arne en Iben tonen hun klimtalent op de Koppenberg

Vorige week won Arne Baers de klimcross in Beringen. Op de Koppenberg toonde onze Limburgse junior opnieuw zijn klimtalent met een tweede zege in een week tijd. Ook tweedejaars nieuweling Iben Rommelaere pakte de zege. Naast Pauwels Sauzen-Bingoal, draait dus ook Callant-Doltcini op volle toeren.

Iben Rommelaere zorgde voor onze eerste uitschieter van de dag door de wedstrijd bij de tweedejaars nieuwelingen te winnen. Oké, Kenay De Moyer leek lange tijd het laken naar zich toe te trekken, terwijl Iben op weg was naar de dichtste ereplaats. Tot De Moyer in de slotronde te voet stond. Iben maakte de klus keurig af.

"Ik stond op de voorlaatste startrij", deed Iben achteraf zijn verhaal. "Maar ik kon goed en snel opschuiven. En vooral, in tegenstelling tot veel concurrenten, bleef ik op het glibberige parcours goed recht. Zo reed ik naar de kop van de koers. In de finale naderde ik fel op Kenay, en toen die plots met pech langs de kant stond, kon ik alsnog naar de leiding rijden. Op de laatste beklimming van de Koppenberg heb ik echt alles gegeven om mijn kleine bonus te behouden."

Eerste seizoenszege voor Iben Rommelaere, die eerder als aspirant en eerstejaarsnieuweling al een pak crossen op zijn naam schreef. "Maar dit is toch wel de mooiste", glunderde hij met de kassei in de handen.

Arne met tweede zege in zeven dagen
Een uurtje later stonden zowaar twee Callant-Doltcinirenners op het podium. Arne Baers won bij de junioren, Yorben Lauryssen werd in dezelfde wedstrijd fraai derde.

"Twee op twee deze week. Dit is echt super. Ik heb de smaak te pakken", lachte Arne. "Ik hoopte te bevestigen na de overwinning in Beringen. Jongens als Lennert Belmans en Yorben Lauryssen waren er toen niet bij, dus wilde ik maar al te graag tonen dat ik ook met hen kan wedijveren. Dat is goed gelukt."

"Snelle, vlakke crossen zijn niets voor mij. Ik mis daarvoor nog vinnigheid. Maar omlopen zoals deze, dat vind ik kicken", vertelde hij er nog bij. "Zit er een selectie voor de Wereldbeker in, de komende weken? Dat moet misschien wel lukken, maar ik sta er voorlopig niet te veel bij stil. Ik doe gewoon mijn best en we zien wel wat er van komt."

Ook Yorben Lauryssen mocht - net als in Gavere - opnieuw op het podium, deze keer na een inhaalrace. Yorben strandde op een halve minuut van zijn Limburgse ploegmaat. Bij de beloften tot slot nam Pim Ronhaar een prima start. Maar als allerjongste in de U23-categorie moest hij daarna nog wat inbinden. Hij zou uiteindelijk wel nog de top tien halen.

Eerstejaars nieuwelingen:
1. Oliver Akers
2. Max Greensill op 35"
3. Antoine Jamin op 1'20"
20. Toon Heirbaut op 5'37"

Tweedejaars nieuwelingen
1. Iben Rommelaere
2. Robbe Dhondt op 8"
3. Mathieu Kockelmann op 11"

Junioren:
1. Arne Baers
2. Lennert Belmans op 30"