Arne en Niels op 1 en 2 in Wachtebeke

De ambiance zat erin, zaterdag in Wachtebeke: onze jeugdrennertjes behaalden een eerste en tweede plaats in de Ambiancecross van onze manager Jurgen Mettepenningen.

Arne Baers kopieerde wat hij ook de voorbije weken deed: winnen in een iets kleinere wedstrijd tijdens een wereldbekerweekend. Arne moet zondag nochtans ook aan de slag in Koksijde in de Belgische B-selectie, maar kwam op vraag van de ploeg ook crossen in Wachtebeke. En dat loonde: na een voorzichtige eerste wedstrijdhelft reed onze Limburgse junior in deel 2 van de wedstrijd weg van concurrenten Lecerf en Gabriel.

"Ik probeerde na een goeie start zo lang mogelijk rustig in het wiel mee te gaan, om niet te veel krachten te verspelen voor morgen", croste Arne in Wachtebeke duidelijk ook met Koksijde in het achterhoofd. "Iets voor half wedstrijd zag ik een moment om stilletjes weg te rijden. Ik kon onmiddellijk een gaatje slaan, bouwde dat uit, en kon de laatste ronde al wat gas terugnemen. Ik ben benieuwd voor morgen: mijn eerste Wereldbeker, dat wordt echt speciaal." Pieter Pauwels werd 24ste.

Bij de tweedejaarsnieuwelingen had Niels Ceulemans voor podium gezorgd. Achter de rug van een dominante Aaron Dockx won hij in de slotronde ondanks een mindere dag de spannende strijd voor plaats 2. "Ik voelde me eigenlijk niet zo goed, en besloot daarom in het wiel van het groepje te blijven en te wachten op de laatste ronde", klonk het. Kay De Bruyckere werd tiende, Iben Rommelaere elfde. Yordi Corsus en thuisrenner Toon Heirbaut finishten als achtste en twaalfde bij de eerstejaarsnieuwelingen.