Belgische titel op het strand plus toptiens in Hoogerheide

Een week voor de wereldkampioenschappen in Valkenburg konden we nog een stevige dosis vertrouwen opdoen. Vertrouwen, én een Belgische titel op het strand.

Het gros van de aandacht in de veldritwereld ging dit weekend naar het Nederlandse Hoogerheide. Logisch ook, want daar werd zondag de slotmanche van de Wereldbeker afgewerkt. Een wedstrijd waarin onze juniores bewezen klaar te zijn voor het WK: na een moeilijke beginfase kwam Pim Ronhaar helemaal in zijn ritme, wat hem naar de vijfde plaats bracht. Witse Meeussen viel tweemaal, maar reed toch naar de achtste plek. Luke Verburg werd 16e, Gerben Kuypers moest forfait geven door ziekte en Anton Ferdinande werd niet meer geselecteerd. Leuk extraatje: Pim sluit de Wereldbeker af als tweede!

Wegens geen nieuwelingenwedstrijd in Hoogerheide, moesten onze jongsten het elders zoeken. En dat hoefde niet eens een veldrit te zijn: Dante Coremans snelde op het strand van Middelkerke zaterdag naar de Belgische nieuwelingentitel in de beachrace. Joes Oosterlinck werd in dezelfde wedstrijd vijfde. Nederlands kampioen Salvador Alvarado ging in eigen land winnen in Rucphen. In Meer werden Jetze Van Campenhout en junior Yente Peirens derde, en Pieter Pauwels 18e. In Assenede tot slot hadden we zondag vier nieuwelingen: Arne Baers haalde het podium met zijn derde plek, Yorben Lauryssen was vierde, Dante Coremans 12e en Thibau Dhooge 15e.

(Foto's Photopress.be)