BK-brons voor Viktor Vandenberghe

Viktor Vandenberghe werd vooraf titelkansen toegedicht, maar Mike Uytterhoeven bleek op Linkeroever toch een maatje te sterk. Maar niettemin mag onze eerstejaars nieuweling met zijn bronzen plak met opgeheven hoofd naar huis.

Viktor domineerde de eerste wedstrijdhelft, samen met Uytterhoeven. "Ik was inderdaad goed weg", doet hij achteraf zijn verhaal. "Maar in de tweede ronde begon ik de foutjes op te stapelen. Deels door nervositeit", klink het. "Ik was de voorbije week nochtans niet zenuwachtig, maar tijdens de wedstrijd had ik er plots wel last van. Zo ging ik overkop bij de balkenpassage."

Eerst moest Viktor zijn gezel laten rijden, in de slotronde werd hij ook nog gepasseerd door Ferre Urkens. "Ik ben wel blijven knokken om die derde plaats vast te houden. Blij dat dat gelukt is. Maar ik heb toekomstgericht toch nog wat werk voor de boeg. Zo moet ik zeker nog aan mijn techniek werken. Dat is iets voor na het seizoen."

Was er in de eerste momenten nog sprake van ontgoocheling, na de podiumceremonie klonk het toch al wat positiever. "Ach, ik cros nog maar sinds september. Als je in een paar maanden tijd negen keer kan winnen en derde kan worden op het BK, mag je niet klagen", besluit onze jonge aanwinst.

Een zesde plaats was weggelegd voor Yordi Corsus. Maar daar was hij niet blij mee. "Ik had meer verwacht", geeft hij toe. "Maar in de eerste ronde kwam ik al ten val op de schuine kant. Bovendien heb je op een kampioenschap je beste benen nodig en die had ik vandaag absoluut niet. Jammer." Toon Heirbaut finishte als 23ste van de 64 deelnemers.

Uitslag Eerstejaars Nieuwelingen:
1. Mike Uytterhoeven
2. Ferre Urkens  op 28"
3. Viktor Vandenberghe op 37"
6. Yordi Corsus op 51"
23. Toon Heirbaut op 3'56"