Crossseizoen start met twee zeges

Goed begonnen is half gewonnen: onder dat motto hebben we het nieuwe veldritseizoen aangevat met twee overwinningen. Dat gebeurde in Kessel met dank aan Jetze Van Campenhout en Joes Oosterlinck.

Het is nog even wachten tot het internationale circuit in ons land neerstrijkt, maar in afwachting daarvan zijn de eerste regionale crossen al een prima gelegenheid om wat wedstrijdritme, crossgevoel en vertrouwen op te doen. Daarom stonden enkele van onze renners aan de start van de openers in Steenhuffel en Kessel, terwijl heel wat anderen nog een weekendje stevig trainden of op de weg koersten na een lange competitieloze periode.

In Steenhuffel begon Arne Baers prima aan zijn eerste winter als junior: hij mocht als derde meteen het podium op na een gesloten wedstrijd. Bij de nieuwelingen werden Joes Oosterlinck en Thibau Dhooge respectievelijk zevende en tiende. Een dag later in Kessel was het dus tweemaal prijs: 67 nieuwelingen zagen Joes en Pieter Pauwels plaatsen 1 en 2 pakken. Iben Rommelaere werd ondanks een mindere loting 15de, Thibau 21ste, Niels Ceulemans na ziekte 24ste. Bij de juniores zorgde Jetze Van Campenhout voor de dubbelslag: hij klopte in zijn eerste wedstrijd als junior leeftijdsgenoten Thibau Nys en Ward Huybs.

Er viel trouwens nog een zege te noteren: Salvador Alvarado won op de weg. Ook op de wegfiets pakten Maxim Dewulf een vijfde en Pim Ronhaar een zesde plaats.

Foto's Kessel: Christopher Jobb