De buit na BK/NK: één titel, twee medailles

Op één renner na werkten al onze nieuwelingen en juniores zaterdag hun nationaal kampioenschap af. Het leverde één titel en twee podiumplekken op.

Ondanks de verse sneeuwlaag maakte nieuweling Luke Verburg zijn favorietenrol waar op het Nederlands kampioenschap in Sint-Michielsgestel. Ondanks de twintig overwinningen die Luke dit seizoen al had verzameld, waarschuwde een realistische ploegleider Andre Tummeleer gisteren terecht nog voor al te voorbarige uitspraken. Gelukkig bleef de pech voor Luke in Gestel uit en kon hij solo naar de Nederlandse titel rijden. Het nieuwe truitje van kledijleverancier Doltcini (foto 2, Davy De Blieck Photography) ligt intussen al klaar. Pim Ronhaar maakte het feestje compleet door in zijn tweede wedstrijd voor ons team naar brons te rijden, Salvador Alvarado werd achtste. Junior Mees Hendrikx werd zondag zesde op zijn NK.

Dag 1 van het Belgisch kampioenschap in Oostende leverde ons ook een podiumplek op. Uittredend kampioen Yente Peirens, na het forfait van Witse Meeusen onze enige vertegenwoordiger bij de tweedejaarsnieuwelingen, kon de pech van de voorbije weken van zich afschudden door ondanks een slechte start naar brons te rijden (foto 3, Photopress.be). Op het BK voor eerstejaarsnieuwelingen schakelde onze titelkandidaat Dante Coremans zichzelf uit met een dubbele valpartij diep in de finale (foto 4, Photopress.be), toen hij nog volop in strijd was voor goud. Daardoor moest hij de kopgroep laten rijden en viel hij letterlijk naast het podium. Een ontgoochelde Dante werd zo vierde, één plekje voor Yorben Lauryssen die slaagde in zijn doelstelling om top vijf te halen. Arne Baers werd zevende.

De junioreswedstrijd in Oostende bracht onze vijf vertegenwoordigers weinig geluk, want bijna allemaal mochten ze halfweg de openingsronde al een topvijfplaats vergeten doordat ze een eind werden teruggeslagen door valpartijen voor hun neus. Arno Debeir (foto 5, Photopress.be) werkte zich met een knappe remonte nog terug naar de negende plek. Onze eerstejaars Anton Ferdinande, Gerben Kuypers en Lloyd Sprangers werden respectievelijk 13e, 20e en 27e. Maxim Dewulf ten slotte gaf op.