Derde crossweekend bezorgt twee extra zeges

Ook in het derde weekend van dit prille crossseizoen gingen de armen van de renners van Lares - Doltcini de lucht in. Nieuwelingen Luke Verburg en Yente Peirens zorgden voor twee extra overwinningen.

In het Oost-Vlaamse Knesselare werd zaterdag de Vlaamse Cyclocross Cup in gang geschoten. Het eindklassement daarvan is geen doel voor onze jongeren, dagzeges zijn uiteraard wel erg welkom. En die overwinning kwam er bij de nieuwelingen, waar onze Belgische kampioen Yente Peirens naar zijn eerste zege snelde. Yorben Lauryssen was met zijn vierde plaats de beste eerstejaarsnieuweling, Arne Baers werd vijfde en Bjarne Laroy zevende. Bij de juniores reden Gerben Kuypers, Lloyd Sprangers en Anton Ferdinande naar een respectievelijke vijfde, dertiende en vijftiende plek.

In het Kempische Vorselaar behaalden onze nieuwelingen een één-tweetje: Luke Verburg pakte voor het derde weekend op rij een overwinning, Witse Meeussen eindigde voor zijn tweede wedstrijd op rij op de tweede plek. Bij de junioren pakten we onze derde podiumplaats: Florian Vermeersch werd ondanks een val derde. In de wedstrijd voor elites zonder contract en beloften in Vorselaar hadden we drie eerstejaarsbeloften: Jarne Driesen werd negende, Gianni Siebens elfde en Tijl Pauwels dertiende.

Zondag werd er nog gecrost in Koningshooikt. Nieuweling Dante Coremans werd er dertiende en juniores Lloyd Sprangers en Mees Hendrikx zevende en tiende. De knapste prestatie kwam er van Tijl Pauwels, die zich als vierde nestelde tussen de elites zonder contract. In diezelfde wedstrijd werd Gianni Siebens als zestiende afgevlagd.

Foto's: Start-box.be en Romina Teirlinck