Derde seizoenszege voor Tibor in Loenhout

Tibor del Grosso heerste gisteren in Loenhout. In de eerste wedstrijdhelft leek Twan van der Drift op de zege af te stevenen. Maar toen rukte Tibor op en stormde naar zijn derde overwinning van het seizoen.

"Ik won eerder al een regionale wedstrijd in Dordrecht. En ik was de beste in de Nacht van Woerden. Dan is dit uiteraard de mooiste", glunderde Tibor terwijl hij in het perstentje de modder van zijn gezicht wreef.

Hij kreeg de overwinning nochtans niet cadeau. Na een moeilijke start was het knokken om voorin te geraken. "Ik heb gelukkig goed ingedeeld. Ik was wat bang om te forceren, maar ik denk dat ik het goed heb aangepakt. Eenmaal bij Twan, hebben we samengewerkt waarna ik in de finale op een technisch stuk van hem ben weggereden."

Voor Tibor een bevestiging van de goede vorm die hij te pakken heeft. Donderdag werd hij ook al vierde in Heusden-Zolder. "Hardstikke mooi vond ik dat. Vierde in een Wereldbeker als eerstejaars. Nu op naar de kampioenschappen. Al moet natuurlijk niets. Ik ben pas eerstejaars."

Uitlslagen Loenhout
Junioren:
1. Tibor Del Grosso
25. Pieter Pauwels op 2'33"

Beloften:
1. Loris Rouiller
21. Pim Ronhaar op 1'45"
28. Luke Verburg op 2'16"