Drie op drie voor Arne Baers in Niel

De EK-gekte was nog maar voorbij, of daar was al de volgende wedstrijd voor ons: de Jaarmarktcross in Niel. Na drie topvijfplaatsen voor onze nieuwelingen, veroverde Arne Baers zijn derde zege op rij bij de junioren.

Na de klimcrossen van Beringen en Koppenberg bewees Arne  Baers op Wapenstilstanddag dat hij het ook op ander – veel vlakker – terrein kan. Toegegeven: de EK-renners waren niet van de partij en dus was de tegenstand een kopje kleiner, maar de solo en de voorsprong van onze Limburger op het toen nog droge parcours was aan het eind van zijn wedstrijd toch erg fraai.

“Ik ben blij dat ik deze drie crossen heb kunnen winnen. Hopelijk kunnen er nog een paar volgen”, grijnsde Arne de tanden bloot in het interview na afloop dat u integraal kan vinden op onze Facebookpagina. “De vorige crossen die ik won, waren heel zwaar. Ik wilde nu eens bevestigen op een iets sneller parcours door ook hier de overwinning te pakken.”

Ook bij de nieuwelingen erg knappe prestaties: Kay De Bruyckere (deze keer derde) stond net als in al zijn vorige A-crossen op het podium, Niels Ceulemans (ondanks een mindere dag vierde) en Iben Rommelaere (vanop de laatste startplaats naar plek vijf gereden) pakten net naast podium. Eerstejaars Pieter Pauwels tot slot werd 34ste bij de juniores.