Drie podiumplaatsen in Gavers kasteeldomein

Mooie dag alweer voor de jongeren van Callant-Doltcini. In Gavere - de eerste echte klassieker van het seizoen- stond in elke jeugdwedstrijd een renner van onze opleidingsploeg op het podium.

Yordi Corsus was de eerste van onze jongens die op het podium mocht. Onze eerstejaars nieuweling kende nochtans niet de beste start. "Ik was te laat voor het appel", zuchtte hij. "Waardoor ik als allerlaatste van start moest. Gelukkig kon ik snel mijn plaats in de kop van de koers innemen."
Een kopgroep van vijf dunde uit tot een trio, waarna Viktor Vandenberghe zich in de slotfase de sterkste toonde. Yordi werd knap tweede op een handvol seconden. "Toegegeven, Viktor is de verdiende winnaar. Ik ben zeker tevreden met deze podiumplaats."

Bij de tweedejaarsnieuwelingen hadden we zowaar twee jongens in de kop van de koers: Kay De Bruyckere en Iben Rommelaere. Iben moest in de finale de rol lossen, terwijl Aaron Dockx nog een solo uit zijn mouw schudde. Kay moest in de finale zijn meerdere erkennen in Kenay De Moyer en stevende af op plaats drie.
"Tot Kenay in de slotronde pech had. Zo kreeg ik de tweede plaats in de schoot geworpen. Maar in principe was ik hier derde geworden. Maar ik ben zeker niet ontevreden van mijn prestatie", vertelde Kay ons achteraf.

Bij de junioren tot slot was het Yorben Lauryssen die onze kleuren met succes verdedigde. Samen met Thibau Nys en Lennert Belmans kleurde hij de wedstrijd. Bij het ingaan van de slotronde sloeg hij zowaar zelfs een kloofje.
"Thibau en Lennert  wisselden allebei van fiets, ik niet. Zo sloeg ik een kloofje. Maar uiteindeijk wist ik wel dat ze beter waren. Ik denk dat we op onze plaats geëindigd zijn." Yorben blijft leider in de tussenstand van de Superprestige.

Bij de profs noteerden we een fraaie 20ste plaats van onze eerstejaars belofte Pim Ronhaar tussen de wereldtop.

Uitslagen Gavere:
Eerstejaarsnieuwelingen
1. Viktor Vandenberghe
2. Yordi Corsus op 6"
3. Mark Lightfoot op 16"
9. Toon Heirbaut op 2'10"

Tweedejaarsnieuwelingen:
1. Aaron Dockx
2. Kay De Bruyckere op 10"
3. Kenay De Moyer op 21"
4. Iben Rommelaere op 46"

Junioren: