Dubbele winst in Zonhoven!

De Kuil van Zonhoven was ons goedgezind: zowel in de junioren- als de nieuwelingenwedstrijd soleerden onze jongeren naar de zege. Pim Ronhaar leidt nu ook in de Superprestige.

Slecht gestart en nadien gevallen bij de eerste passage in de Kuil: Zonhoven begon net als in Ronse behoorlijk dramatisch voor Pim Ronhaar. Onze Nederlandse junior gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich net als vorige week dapper een weg terug naar voor. Pim ging op en over de kop van de wedstrijd, en won met twintig seconden voorsprong en meer. Straf, als je weet dat hij nog maar eerstejaars is. "Deze is voor mijn oma. Afgelopen week overleed ze, en dat was emotioneel zwaar. Het gaf me echter ook kracht om vol te blijven gaan", had Pim nog een mooi gebaar klaar na zijn winst.

Witse Meeussen werd negende, Luke Verburg twaalfde, Gerben Kuypers na materiaalpech zestiende en Yente Peirens zeventiende. Anton Ferdinande en Maxim Dewulf stonden daags na Kruibeke zoals gepland niet aan de start. Toetje op de taart voor Pim: hij is ook de nieuwe leider in de Superprestige. In de volgende manche, zaterdag in Boom, zal hij er echter niet bij zijn: Pim verdedigt zondag de Nederlandse kleuren in Koksijde.

Ook onze nieuwelingen mochten met de overwinningsbloemen naar huis in Zonhoven: Dante Coremans stak een eindje boven de rest uit en won uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong. Ook belangrijk: de rugproblemen die hem al even achtervolgen, waren na het aanpassen van zijn fietspositie verdwenen. Ook Arne Baers (vierde) en Salvador Alvarado (ondanks rugpijn vijfde) finishten in de top vijf. Pieter Pauwels werd achttiende. Yorben Lauryssen ging zondag de B-cross winnen in Zingem. Salvador had zaterdag trouwens al al gezegevierd in het Nederlandse Poortugal.

Ook ons aspirantje Iben Rommelaere won afgelopen weekend opnieuw: zaterdag in Zingem.

(Foto's Photopress.be)