Eerstejaars staan hun mannetje in Bogense

Schouderklopje voor onze eerstejaarsjuniores na de wereldbekermanche in het Deense Bogense: ze hebben het alle drie uitstekend gedaan op het hoogste niveau.

Afgelopen weekend was niet het typevoorbeeld van een crossweekend: met slechts één topcross, en dat dan nog in het buitenland en enkel voor de geselecteerde juniores, kozen veel van onze jongeren voor een weekendje doorgedreven trainen. Daarbij onder meer onze tweedejaarsjuniores Anton Ferdinande, Gerben Kuypers en Maxim Dewulf, die allemaal net naast een selectie voor Bogense hadden gepakt.

Wel van de partij in Denemarken: drie van onze eerstejaarsjuniores. Witse Meeussen kwam nieuw in de Belgische selectie, Pim Ronhaar en Luke Verburg traden opnieuw aan voor Nederland. Al deed Pim dat niet in een oranje trui: na winst in Koksijde mocht hij in Bogense met de wereldbekertrui aan fietsen. Het gaf Pim zoveel enthousiasme dat hij in de eerste ronden iets te gedreven tekeer ging aan de kop van de wedstrijd. Daardoor kwam hij nadien iets tekort in de strijd voor winst. Met een derde plek mocht Pim echter heel trots naar huis, net als Luke: die had eindelijk een keer geen pech, en kon meteen zijn kunnen tonen en de spurt voor de vierde plek winnen. Witse streed heel lang voor een zevende plek, maar finishte na een moeilijke slotfase op de dertiende plaats. In de wereldbekerstand staat Pim nu aan de leiding met Tomas Kopecky, al mag die in de volgende manche de leiderstrui dragen.

Enkele van onze jongeren gingen crossen in het Vlaamse B-circuit. Het leverde Dante Coremans zaterdag nog maar eens een zege op, bij de nieuwelingen in Uitbergen. Joes Oosterlinck en Thibau Dhooge werden er veertiende en achttiende. In de hoofdwedstrijd in Uitbergen, die voor eliterenners zonder contract en beloften, reed eerstejaarsbelofte Arno Debeir naar een fraaie derde plek. Zondag in Boortmeerbeek werd junior Yente Peirens zesde en nieuwelingen Arne Baers en Pieter Pauwels derde en dertiende.

(Foto's Bogense: Photopress.be)