Fraaie ereplaatsen in Kleeberg Challenge en PK's

Wie afgelopen weekend veel renners van Lares - Doltcini aan het werk wou zien, moest naar het Nederlandse Mechelen afzakken voor de Kleeberg Challenge. We pakten er enkele ereplaatsen, net als in de PK's voor nieuwelingen.

Pim Ronhaar (foto Vic Geerlings) was zaterdag onze beste renner in de klimkoersen op de Kleeberg. Hij werd er vijfde bij de nieuwelingen na een sterke koers. Luke Verburg werd er 21ste, Salvador Alvarado gaf op. Van onze juniores reed Arno Debeir de meest actieve wedstrijd op de Kleeberg, al kreeg hij met een zeventiende plek geen loon naar werken. Slechts 22 renners haalden de finish, maar daarbij ook onze eerstejaars Anton Ferdinande (19e) en Maxim Dewulf (20e). Aspirant Pieter Pauwels ten slotte reed ook een aanvallende wedstrijd bij de jongsten in Mechelen.

Onze Belgische nieuwelingen stonden niet aan de start van de Kleeberg Challenge, want zij moesten hun provinciale kampioenschappen afwerken. Yorben Lauryssen kwam het sterkst voor de dag met een zesde plek bij de eerstejaarsnieuwelingen op het West-Vlaams kampioenschap in De Haan, waar Yente Peirens achttiende werd bij de tweedejaars. Witse Meeussen werd achtste in de Antwerpse titelstrijd, Dante Coremans 27e in de Vlaams-Brabantse. Junior Lloyd Sprangers ging in Sinaai koersen en werd daar dertiende. Onze juniores werken komend weekend hun provinciale kampioenschappen af.