Fraaie uitslagen ondanks examenperiode

Terwijl het veldritcircus richting eindejaarsperiode dendert, zitten onze jongeren momenteel ook in de examenperiode. Toch konden we met onze gehalveerde ploeg enkele mooie resultaten behalen.

Zaterdag in Essen hadden we slechts één renner aan de start: junior Pim Ronhaar. En ondanks de rustperiode die hij heeft gehad, kon Pim zich toch naar de tweede plaats werken (foto: DVV Verzekeringen Trofee). Een leuke opsteker met het oog op de wereldbekermanche in Namen van volgende week, waar onze eerstejaars zijn leiderstruitje verdedigt. Omwille van de examens koos nieuweling Yorben Lauryssen voor een cross dichter bij huis dan Essen. Niet zonder succes, want hij won in Varsenare. Eerstejaars Thibau Dhooge werd er elfde.

Op zondag viel er ook een overwinning te noteren: Salvador Alvarado won een wedstrijd in Nederland. In Overijse was Maxim Dewulf onze beste man van de dag bij de juniores: na een goeie start- en slotronde werd hij vijfde. Witse Meeussen was tiende, Yente Peirens 17de. Bij de nieuwelingen werd Dante Coremans, nog altijd niet helemaal hersteld van ziekte, achtste en Pieter Pauwels negende. Arno Debeir finishte als dertiende bij de beloften. In de regionale wedstrijd in Lippelo reed Arne Baers bijna de hele wedstrijd aan de leiding met onze toekomstige renner Jetze Van Campenhout. Jetze haalde het voor Arne.