Geen Koksijde, wel overwinningen op zaterdag

De werkdag van ploegleider Andre Tummeleer en zijn vier geselecteerden zat er snel op in Koksijde: de wereldbekermanche voor juniores werd geannuleerd. Onze renners hadden zaterdag echter al voor overwinningen gezorgd.

Omdat er sowieso geen nieuwelingenwedstrijd in Koksijde stond gepland, trokken de toppers op zaterdag naar de Grote Prijs van de stad Hasselt. Een wedstrijd waarin de arbeid die Witse Meeussen stak in het verbeteren van zijn start loonde: Witse was prima weg, reed eerst alleen aan de kop, nadien een tijd met Ryan Cortjens, maar kon die na een duel op het scherpst van de snee weer achter zich laten en naar de overwinning snellen. Eerstejaars Dante Coremans werd knap derde, Yente Peirens veertiende. Bij de juniores werd nieuwkomer Maxim Dewulf na een goeie beginfase als dertiende afgevlagd. Lloyd Sprangers maakte zijn comeback na weken blessureleed, werd bij overmaat van ramp opgehouden door een massale val, en knokte zich nog naar de achttiende plek.

Ook op zaterdag pakte junior Anton Ferdinande in de regionale veldrit in Uitbergen solo zijn derde zege van het seizoen. Iben Rommelaere won dan weer in Banneux, waar Arne Baers na een lekke band toch nog tweede werd. Luke Verburg leek zondag in Lieshout eveneens op weg naar de overwinning, tot een stuk van de omheining in zijn fiets waaide en hij daardoor erg veel tijd verloor. Luke werd nog vijfde, Salvador Alvarado (die zaterdag al ten val was gekomen) derde.