Gemengde gevoelens in verlengd kerstweekend

Diegem, Balegem, Zolder, Norg, Sint-Lambrechts-Herk en Beernem: zes crossen op een verlengd kerstweekend, en ze leverden onze jongens dubbele gevoelens op.

De pech van de wereldbekermanche in Namen duurde voor sommige van onze juniores vrijdag voort in Diegem, de jaarlijkse Superprestigemanche net voor Kerstmis. Florian Vermeersch trok kort na de materiaalpost zijn versnellingsapparaat in het achterwiel en was daardoor pas 46ste, Arno Debeir gaf al na twee ronden op met rugklachten. Onze eerstejaars verging het beter: Mees Hendrikx werd fraai zevende, Lloyd Sprangers voelt stilaan beterschap en werd 19de.

Voor de wereldbekermanche van maandag in Zolder werd ons kwartet van Namen gehalveerd tot twee. Gerben Kuypers werd 's avonds na Namen ziek en besliste te passen voor Zolder, Arno schoof zijn selectie voor Zolder door naar een ander omwille van zijn aanhoudende rugproblemen. Ook tijdens de wedstrijd zat het niet al onze jongens mee, want Florian kreeg in zijn laatste wedstrijd voor ons team af te rekenen met een afgeslagen tube en werd daardoor pas 39ste. Na een mindere goede start reed Mees nog naar een dertiende plek, en daarmee was onze Nederlander op mondiaal niveau de derde beste eerstejaars.

In het regionale circuit hadden we veel reden tot lachen. Zondag in het Oost-Vlaamse Balegem snelde junior Anton Ferdinande naar zijn vijfde zege van het seizoen en werd Arne Baers vijfde bij de nieuwelingen. Een dag later in Beernem reed Yente Peirens naar winst in de nieuwelingenwedstrijd, waarin eerstejaars Yorben Lauryssen zevende werd. Ze hielden er allebei de trui van West-Vlaams kampioen aan over. Maxim Dewulf werd vierde bij de juniores. Luke Verburg voegde in het Nederlandse Norg nog een extra overwinning toe aan zijn al indrukwekkende lijst van dit seizoen, Salvador Alvardo werd er vierde, en in Sint-Lambrechts-Herk ten slotte won eerstejaarsnieuweling Dante Coremans en werd Arne vierde.

Foto's Diegem: Photopress.be