Goed gevoel aan eind van eerste deel wegseizoen

De examens staan stilaan voor de deur, het eerste gedeelte van ons wegseizoen zit erop. En daarop kunnen we tevreden terugblikken: een leuke groepssfeer, respect voor de entourage, en resultaten die tonen dat we op schema zitten voor de winter.

Mei werd een drukke maand voor onze juniores. Na de Franse Tour des Portes du Pays d'Othe, de provinciale kampioenschappen en de Kleeberg Challenge trokken we door naar de zware Omloop der Drie Provincies (die al onze renners konden uitrijden), de driedaagse Ronde van Axel (met als uitschieters een tweede plaats in rit 1 voor Anton Ferdinande na 40 km in de aanval met vijf, en de kasseitrui van Maxim Dewulf, met dank aan de ploegmaats), het Belgisch kampioenschap (met een sterke Maxim en Witse Meeussen in de goeie vlucht, uiteindelijk knap 10e en 11e) en tot slot de Nederlandse Omloop van de Maasvallei (met een lange aanval van Pim Ronhaar, tot die een hongerklop kreeg) en twee derde plaatsen voor Anton en Maxim in het regionale circuit. Onderin een overzicht van de uitslagen van ons teamprogramma in mei en begin juni.

"We hebben ervoor gekozen om met de juniores een programma met veel grote koersen af te werken. Voor onze eerstejaars zijn dat hele lange wedstrijden. Dan rijd je niet makkelijk een uitslag, maar ze doen het wel heel goed. Iedereen heeft goed gereden. Dat belooft voor de winter", analyseert ploegleider Angelo De Clercq. "Nu wordt het even wat rustiger door de examens, nadien werken we via het Nederlands kampioenschap en de Tour du Condroz op naar het tweede deel, met als hoogtepunt de Valromey Tour in Frankrijk." Leuke vaststelling is ook dat de junioreskern erg aan elkaar hangt: "Het is een supergoede bende. Ze werken voor elkaar en hebben respect voor de entourage. Ook dat is belangrijk."

Onze nieuwelingen werken voornamelijk een regionaal programma af, met zo nu en dan een grotere wedstrijd. Yorben Lauryssen kon in mei een koers winnen en was met een achtste plaats onze beste renner in de Maasvallei, Salvador Alvarado heeft intussen al twee zeges op zijn conto, Arne Baers en Jetze Van Campenhout hebben al derde plaatsen verzameld en Dante Coremans won al eens op de MTB. Ook onze aspirantjes konden op de weg en op de MTB al verschillende ereplaatsen boeken in de voorbereiding op hun winter.

De uitslagen

Omloop der Drie Provincies (juniores): 31. Witse Meeussen op 1'34"; 49. Maxim Dewulf 1'49"; 65. Pim Ronhaar 6'32"; 70. Luke Verburg 6'42"; 74. Anton Ferdinande 7'14"
Vlaams kampioenschap nieuwelingen Laarne:
Eerstejaars: 20. Joes Oosterlinck; 30. Thibau Dhooge
Tweedejaars: 26. Arne Baers; 28. Dante Coremans
Ronde van Axel (juniores):
Rit 1: 2. Anton Ferdinande; 26. Witse Meeussen op 18"; 65. Pim Ronhaar; 72. Luke Verburg; 136. Maxim Dewulf
Tijdrit: 48. Pim Ronhaar op 1'01"; 61. Luke Verburg 1'12"; 82. Anton Ferdinande 1'30"; 97. Maxim Dewulf 1'42"; 100. Witse Meeussen 1'44"
Rit 3: 14. Anton Ferdinande op 5"; 16. Witse Meeussen; 82. Luke Verburg; 97. Pim Ronhaar; 104. Maxim Dewulf
Rit 4: 30. Witse Meeussen op 54"; 37. Maxim Dewulf. Opgave: Anton Ferdinande, Luke Verburg, Pim Ronhaar
Eindstand: 46. Maxim Dewulf 2'17"; 47. Witse Meeussen 2'18"
Kasseitrui: 1. Maxim Dewulf