In hogere sferen bovenop Muur van Geraardsbergen

Onze seizoensstart kan al niet meer stuk: na zeven zeges in het regionale circuit kwamen we in Geraardsbergen helemaal op toerental: zowel onze nieuwelingen als onze juniores eindigden op 1 en 2.

Met vallen en opstaan: zo word je renner, en zo geraakte je ook op het juniorespodium in Geraardsbergen. Zowel Pim Ronhaar als Witse Meeussen vielen in de eerste ronde van de eerste Brico Cross, maar konden dat rechtzetten en namen na halfweg wedstrijd met z'n tweetjes de macht in handen. In de slotfase kon Pim Witse nog afschudden en met een gevleugeld gebaar over de finish op de wereldbefaamde Kapelmuur rijden. Witse werd dus erg fraai tweede. Jetze Van Campenhout was negende, de snel gestarte Luke Verburg 13de, Arne Baers 14de en Yorben Lauryssen 17de. Eerstejaars Jetze, Arne en Yorben hadden achteraan moeten starten.

Bij de nieuwelingen hadden we dus óók bovenop de twee hoogste schavotjes van het podium gestaan: onze Nederlandse aanwinst Tibor del Grosso scoorde een twee op twee (hieronder meer over die eerste) voor dit weekend, en won met kleine voorsprong op onze Italiaan Lorenzo Masciarelli die met een blitzstart vanaf de allerlaatste positie naar het front van de wedstrijd was gereden. Ook al onze andere renners haalden de top tien: Thibau Dhooge werd zevende, Iben Rommelaere achtste (daarmee was hij de beste eerstejaars), Pieter Pauwels negende en Joes Oosterlinck ondanks een stevige valpartij tiende. Bij de beloften eindigde Ryan Kamp als 15de en Maxim Dewulf als 27ste.

Zeggen dat we het ook zaterdag al prima hadden gedaan: Anton Ferdinande kreeg veel lof door als eerstejaarsbelofte ondanks een slechte startpositie de B-cross in Knesselare te winnen, Tibor was Geraardsbergen gaan voorbereiden met een zege in Vorselaar, waar Witse tweede was geworden in het Antwerps kampioenschap voor juniores. Joes op zijn beurt was vierde geworden in Knesselare. Zondag reed Niels Ceulemans naar een tweede plek bij de eerstejaarsnieuwelingen in Koninshooikt.

(Foto's Photopress.be en CyclingEye)