Indrukwekkende zegereeks stopt in Gavere

Opmerkelijk: we zijn de voorbije weken zo verwend geweest dat Gavere de eerste topcross was waar we niet wonnen. Toch konden we opnieuw met een goed gevoel naar huis.

Ryan Cortjens was duidelijk een maatje te groot voor onze juniores op de zware omloop in Gavere, maar achter zijn rug wisten we ons toch nog van een dubbel podium te verzekeren: Witse Meeussen kon tot diep in de slotronde weerwerk leveren en werd tweede, kersvers Europees kampioen Pim Ronhaar werd na een erg sterke eerste wedstrijdhelft nog derde. Witse werd na afloop ook weer gehuldigd als leider in de Superprestige.

Ook onze andere renners deden het goed in Gavere: Luke Verburg sukkelde met wat ziekteverschijnselen maar werd toch nog zesde, eerstejaars Yorben Lauryssen fraai achtste. Bij de eerstejaarsnieuwelingen haalde Iben Rommelaere het podium, die in de strijd voor plaats drie nog net ploegmaat Niels Ceulemans kon afhouden. Na heel wat pech net geen podium voor onze tweedejaarsnieuwelingen: Pieter Pauwels was vierde, Tibor del Grosso vijfde, Lorenzo Masciarelli achtste, Thibau Dhooge tiende en Joes Oosterlinck verdween door een val uit de wedstrijd.

Zaterdag in Niel was er net geen podiumplek voor onze jonge vierkoppige delegatie. Arne Baers werd fraai vierde junior, Jetze Van Campenhout na 2x pech 12e. Eerstejaarsbeloften Anton Ferdinande en Maxim Dewulf (kettingproblemen) waren 15e en 31e.

(Foto's Photopress.be)