Jetze Van Campenhout fraai derde in Krawatencross

Jetze Van Campenhout is vandaag derde geworden in de Lilse Krawatencross. Jetze duelleerde tot diep in de finale met wereldkampioen Thibau Nys en Ward Huybs, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Jetze nam een prima start, daar in het recreatiedomein De Lilse Bergen. Hij voelde zich duidelijk in zijn sas in de vele zandstroken en pikte ook vlot aan toen wereldkampioen Thibau Nys hem bijbeende. De twee reden de hele wedstrijd aan de leiding, tot bij het ingaan van de slotronde ook nog Ward Huijbs kwam aansluiten.

In de finale weerde Jetze zich als een duivel in een wijwatervat, maar in de absolute finale moest hij toch het onderspit delven. "Ach, Thibau was sterker", gaf hij na afloop toe. "Maar er zat wellicht wel een tweede plaats in. In de voorlaatste ronde reed Thibau echter vol op een paaltje. Ik zat erachter en kon niet door.  Daardoor was het tempo er volledig uit en zo kwam Ward terug.  Toen Thibau in de laatste ronde wegreed liet Ward het gaatje. En in de sprint voor de tweede plaats had ik jammer genoeg af te rekenen met krampen. Ik zat volledig kapot. "

Ontgoocheld was Jetze echter niet. "Dat mag ik niet, denk ik. Ik rijd quasi een volledige wedstrijd rond in het gezelschap van de beste renner ter wereld. Dan mag ik niet ontevreden zijn. Ik ben weer in orde, nadat ik in de periode voor het WK wat met de rug sukkelde. Daardoor miste ik ook die WK-selectie." Volgende week rijdt hij nog in Middelkerke en/of in Hulst.

In dezelfde wedstrijd eindige ook Arne Baers (6de) in de top tien. Bij de tweedejaarsnieuwelingen noteerden we een achtste plaats voor Niels Ceulemans. Yordi Corsus was vierde bij de eerstejaars.

Nieuwelingen 1stejaars:
1. Ferre Urkens
4. Yordi Corsus op 26"

Nieuwelingen 2dejaars:
1. Aaron Dockx
8. Niels Ceulemans op 1'35"

Junioren:
1. Thibau Nys
2. Ward Huybs op 1"
3. Jetze Van Campenhout op 7"
6. Arne Baers op 49"
17. Lorenzo Masciarelli op 1'54"