Jetze Van Campenhout vierde na sterk EK

Topfavoriet Thibau Nys is in het Italiaanse Silvelle Europees juniorenkampioen geworden. Hij haalde het na een tweestrijd met Jente Michels. Onze Jetze Van Campenhout deed tot diep in de finale mee voor brons, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen de Zwitser Dario Lillo.

Jetze nam een prima start in Silvelle en nam zelfs de complete eerste ronde voor zijn rekening. Thibau Nys en Jente Michels voglden in het spoor. "Maar toen de twee overnamen, moest ik passen", aldus een eerlijke Jetze. "Ik maakte wel een foutje. Maar dat is absoluut geen excuus. Ze reden gewoon rapper."

Jetze reed daarna een tijdlang in derde stelling, eerst in het gezelschap van Lennert Belmans, wat later kwam ook de Zwitser Dario Lillo aansluiten. Met zijn drieën trokken ze ook de slotronde in. "Ik vond me de beste van ons drieën", aldus Jetze na afloop. "Maar net toen ik even in vijfde positie reed, versnelde de Zwitser en nam meteen een stevige voorsprong. Ik moest eerst voorbij Lennert en tegen dan was Lillo te ver weg, dus focuste ik maar op de vierde plaats. Die heb ik in de slotfase kunnen vasthouden."

"Dubbel gevoel"
Jetze zweefde na afloop tussen ontgoocheling en tevredenheid. "Kijk, Thibau en Jente waren te sterk, maar ik had het gevoel dat ik derde had kunnen worden. Dus ja, ik ben ontgoocheld. Anderzijds, de conditie is goed. Dat is dan weer goed nieuws voor wat de komende weken volgt. Ik ga al bij al met een tevreden gevoel naar huis."

We spraken achteraf ook nog even met Matyas Kopecky, eerstejaars en de jongere broer van belofte Tomas. Hij moest vrede nemen met een 22ste plaats. "Ik startte op de vierde rij en moest in die openingsronde echt klappen incasseren. Ik kon ook nergens doorheen. Ik herinner me greppeltjes waarin jongens weggleden, waardoor ik gewoon stond aan te schuiven. Dat zorgde voor frustratie."

"Maar op zich ben ik wel tevreden van de wedstrijd die ik reed. Ik heb daarna alleen maar jongens ingehaald, denk ik. Dat het resultaat tegenvalt, is minder leuk. Ik had gehoopt op de top vijftien, zelfs op de top tien. Maar op een gegeven moment worden die gaten zo groot, dat het lastig wordt om nog meer renners in te halen. Ik ben in elk geval een ervaring rijker", sloot Matyas af met een knipoog.

In de beloftenwedstrijd deden Pim Ronhaar en Luke Verburg (allebei eerstejaars) nog niet mee voor de ereplaatsen. Ze finishten op plaatsen 20 en 23.

Uitslag Junioren:
1. Thibau Nys
2. Jente Michels op 9"
3. Dario Lillo op 1'10"
4. Jetze Van Campenhout op 1'26"
14. Tibor Del Grosso op 3'01"
15. Lorenzo Masciarelli op 3'04"
16. Yorben Lauryssen op 3'07"
22. Matyas Kopecky op 4'11"

Uitslag U23:
1. Mickaël Crispin
2. Timo Kielich op 8"