Juniores schitteren in Spa en Mol

Onze nieuwelingen zijn al het hele seizoen goed op dreef, maar ook de motor van onze juniores loopt steeds warmer. Florian Vermeersch won zondag in Mol, en ook Arno Debeir en Gerben Kuypers klommen op het podium.

Zaterdag was het klimmen geblazen in Spa-Francorchamps, op het beroemde autocircuit. Een zware wedstrijd waarin Arno Debeir zijn klimvermogen nog eens kon laten zien. Ondanks een val in de voorlaatste ronde, die hem teruggooide naar de laatste plek in een kopgroep van vijf, knokte Arno zich toch nog naar de tweede plaats. Bij de nieuwelingen zat Luke Verburg volop in strijd voor de overwinning, maar net als veel concurrenten geraakte hij in de knoop op de ijsplekken op het parcours. Na een pirouette van 180 graden in de slotronde moest hij met plaats twee tevreden zijn. Yente Peirens werd negende nadat hij veel tijd verloor door een valpartij. Eerstejaarsbelofte Jarne Driesen werd negentiende in Spa, Gianni Siebens gaf op.

Zondag in Mol konden de zandstuivers hun hart ophalen. En dat deed junior Florian Vermeersch, want daags nadat hij in Spa uit de wedstrijd verdween door een dubbele lekke tube, reed hij bijna de hele wedstrijd solo aan de leiding om uiteindelijk de zege te pakken. Ook Gerben Kuypers mocht het podium op, want ondanks een slechte start en twee keer een afgevallen ketting werd hij derde. Mees Hendrikx, lang in strijd voor plaats drie, werd na een val in de voorlaatste ronde zesde. Eerstejaars Maxim Dewulf (20ste), Anton Ferdinande (22ste) en Lloyd Sprangers (24ste) konden niet uitblinken bij de juniores in Mol, waar geen nieuwelingenwedstrijd op het programma stond.

Elders waren er nog verschillende mooie prestaties te noteren in het regionale circuit. Salvador Alvarado won in het Nederlandse Oude Water, Arne Baers werd tweede in Bilstain, Yorben Lauryssen vierde in Wetteren en Koekelare, en Tijl Pauwels vijfde in Boortmeerbeek. Onze aspiranten eindigden dit weekend allemaal op het podium: Pieter Pauwels en Iben Rommelaere als tweede in Belsele, Joes Oosterlinck als derde in Bilstain.

(Foto's Start-Box.be en Photopress.be)