Kay debuteert met podiumplaats in Eeklo

In zijn eerste cross voor onze ploeg kon nieuweling Kay De Bruyckere meteen voor een podiumplaats zorgen. Hij werd in eigen streek tweede in Eeklo.

Net als Iben Rommelaere beleefde Kay (foto's 1 en 2) geen gedroomde start in de nieuwelingenwedstrijd van Eeklo. Winnaar Aaron Dockx was al gaan vliegen toen onze twee renners het front van de achtervolgende groep zagen, plaatsen twee en vier konden ze wel nog uit de brand slepen. Toon Heirbaut, nog een debutant voor onze ploeg, en Yordi Corsus konden plaatsen 20 en 25 veroveren, en daarmee waren ze respectievelijk vijfde en achtste eerstejaars.

Bij de juniores een ijzersterke wedstrijd voor Jetze Van Campenhout (foto 3): tot de slotronde in de mix voor de zege en zeker podium, maar met een vierde plaats daar uiteindelijk net naast gepakt. Yorben Lauryssen kon net niet aanpikken bij de kopgroep en werd achtste, zomerrevelatie Arne Baers na een mindere start negende. Met een elfde en zeventiende plek hoorden Matyas Kopecky (onze derde nieuwkomer) en Lorenzo Masciarelli (ondanks een val op de balken) bij de betere eerstejaars. Tibor del Grosso (27ste) kwam door rugpijn niet in het stuk voor.

In de allereerste profwedstrijd van hun carrière tot slot haalden eerstejaarsbeloften Pim Ronhaar (32ste) en Luke Verburg (33ste) het einde in dezelfde ronde als winnaar Laurens Sweeck en nummer 2 Eli Iserbyt, allebei van ons moederteam Pauwels Sauzen - Bingoal.

1 en 2 op Kleeberg

We kwamen dit veldritseizoen ook al op twee andere terreinen in actie. Een week voor Eeklo gingen Pim en Tibor al proefdraaien in de Nederlandse Kleebergcross. Nu ja, proefdraaien: Pim won zijn eerste cross als belofte, Tibor werd tweede in zijn eerste als junior. Op hetzelfde moment als de cross in Eeklo kwamen eerstejaarsjunior Pieter Pauwels (negende) en nieuweling Niels Ceulemans (zesde) in actie in het Antwerpse Kessel.

(foto's Photopress.be)