Knappe zeges voor Viktor en Lorenzo in Beringen

Voor het eerst dit seizoen mocht de jeugd opdraven in het voorprogramma van een tv-cross. In de Ethias Cross van Beringen deed Callant-Pauwels Sauzen het uitstekend. Zowel Viktor Van Den Berghe bij de tweedejaars nieuwelingen als Lorenzo Masciarelli bij de junioren sloten hun wedstrijd winnend af.

De nieuwelingencategorie werd door het grote aantal deelnemers opgesplitst in twee. Bij de eerstejaars deed Thorben Allaer het voortreffelijk. Bij het ingaan van de slotronde streed hij nog voor een podiumplaats. "Maar dat laatste rondje zakte ik er wat door", vertelde Thorben achteraf. Dit was ook wel loodzwaar." Allaer eindigde uiteindelijk zesde.

In de tweede wedstrijd van de dag werd Viktor Van Den Berghe vooraf tot de topfavorieten gerekend, maar de tegenstand was niet min. Internationaal, zelfs. Zo kleurden een Deen en twee Tsjechen mee de koers. Maar Viktor behield wel de controle en slaagde er in de slotrond in om zich af te zonderen, samen met het Waalse talent Antoine Jamin. De twee zouden sprinten om de zege. Daarin trok Viktor aan het langste eind. Knappe zege op het klimparcours op de Beringse mijnterril.

En ook bij de junioren was er winst voor Callant-Pauwels Sauzen, met dank aan ons Italiaans talentje Lorenzo Masciarelli.  Door gezondheidsperikelen kende Lorenzo vorige winter een moeilijk debuutjaar bij de junioren, maar dit jaar lijkt hij zeker een grote stap gezet te hebben. In de slotfase in Beringen geraakte Lorenzo vooruit met Lukas Vanderlinden. In de sprint maakte hij het,  net als Viktor een uurtje eerder, knap af.

Daags nadien, in de Start-box Cyclocross in Hechtel, kwamen er nog eens twee overwinningen bij: opnieuw dankzij Viktor, en dankzij Niels Ceulemans bij de eerstejaarsjuniores. Iben Rommelaere en Thorben Allaer pakten met een vierde plek net naast podium. Hieronder al onze uitslagen!

Uitslagen Ethias Cross Beringen:
Eerstejaars Nieuwelingen
1. Axel Van Den Broek
6. Thorben Allaer

Tweedejaars Nieuwelingen
1. Viktor Van Den Berghe

1. Lorenzo Masciarelli
10. Kay de Bruyckere
11. Tibor Del Grosso
25. Pieter Pauwels
26. Iben Rommelaere

Uitslagen Start-box Cyclocross Hechtel: