Lorenzo en Tibor slaan toe in Zonhoven

Sneeuw, zand en de beruchte Kuil van Zonhoven: onze nieuwelingen konden er prima mee overweg. Lorenzo won voor Tibor, Witse redde bij de junioren zijn leidersplaats in de Superprestige.

Ons Italiaantje Lorenzo Masciarelli croste de voorbije maanden vaak in eigen land, maar nu is hij terug in België voor twee weken, en dat hebben we geweten: in Zonhoven won hij na een mooie strijd tussen vier koplopers met kleine voorsprong voor onze Nederlander Tibor del Grosso, die de afgelopen tijd ook vaak met succes binnen zijn landsgrenzen actief was. Thibau Dhooge werd achttiende. Niels Ceulemans was elfde bij de eerstejaarsnieuwelingen in Zonhoven.

Bij de juniores stonden we uitzonderlijk niet op het podium: Witse Meeussen komt uit een zware examenperiode en werd in de strijd voor de podiumplaatsen in de slotronde bovendien nog gehinderd door een afgezakte shifter na een val. Hij werd vijfde, maar blijft nog net leider in de Superprestige. Onze Europese kampioen Pim Ronhaar moest helaas laat forfait geven door ziekte. Arne Baers werd twaalfde, Luke Verburg zestiende, en Salvador Alvarado verdween uit de wedstrijd. Eerstejaarsbelofte Ryan Kamp reed tussen de profs een goeie wedstrijd, goed voor plek 24.

Zaterdag reden enkele van onze renners de Scheldecross in Antwerpen, waar zand eveneens het hoofdingrediënt was. Eerstejaarsjunior Yorben Lauryssen werd daarin fraai derde, Jetze Van Campenhout streed voor podium of een mooie ereplaats, tot hij door materiaalpech z'n kansen verloor. Ook belofte Maxim Dewulf verdween op het strand van Sint-Anneke na mechanische problemen uit de wedstrijd.

(foto's Photopress.be)