Luke Verburg eert betreurde René De Clercq in Baal

2017 kreeg een start met erg dubbele gevoelens voor ons team: René De Clercq, de vader van Mario en opa van Angelo overleed, maar nieuweling Luke Verburg kon hem eren met een overwinning bij de nieuwelingen.

2017 is helaas heel erg zwart gestart voor Mario De Clercq, die als sportief coördinator onder meer verantwoordelijk is voor de doorstroming van onze jeugdrenners naar moederteam Marlux - Napoleon Games, en voor zijn zoon Angelo die onze talenten mee begeleidt. Een gezellig eindejaarsfeest met de familie eindigde met een drama, want iets na middernacht (kort na zijn terugkeer thuis) viel zijn vader René De Clercq door een beroerte. De mensen van de MUG probeerden René nog te reanimeren, maar helaas kwam alle hulp te laat. René werd 71 jaar oud en was zelf ook een succesvol veldrijder.

Mooi dus dat Luke Verburg de familie een steuntje in de rug kon geven door bij de nieuwelingen in Baal solo naar zijn twintigste overwinning van het seizoen te rijden, en die meteen op te dragen aan de familie De Clercq. Al onze Nederlanders deden het goed in Baal, want eerstejaars Salvador Alvarado blonk uit met een derde plek en nieuwkomer Pim Ronhaar werd in zijn eerste wedstrijd voor onze club zesde. Ook Dante Coremans (achtste) haalde de top tien van de nieuwelingenwedstrijd, die Yente Peirens in zijn (voorlopig?) laatste wedstrijd in de Belgische kampioenentrui afsloot als negentiende. En dat ondanks een goed gevoel, maar kettingproblemen sloegen Yente ver terug.

In de junioreswedstrijd in Baal finishten eerstejaars Anton Ferdinande en Lloyd Sprangers op een dertiende en zeventiende plek. Arno Debeir, helaas opnieuw in het sukkelstraatje beland, haalde na een valpartij door rugklachten de finish niet.