Luke Verburg pakt elfde zege in Ruddervoorde

Met dank aan onze nieuwelingen blijven de overwinningen in sneltempo binnenstromen. Luke Verburg haalde het in de klassieker van Ruddervoorde, Witse Meeussen en Salvador Alvarado wonnen op regionaal niveau.

Dit weekend stond vooral in het teken van de Hansgrohe Superprestigemanche in Ruddervoorde, maar eerst even terug naar zaterdag. Een dag die voor Lares - Doltcini werd gekleurd door winst voor Witse Meeussen in eigen streek in de regionale veldrit in Rijkevorsel, een zege voor eerstejaarsnieuweling Salvador Alvarado voor de neus van Luke Verburg in zijn districtskampioenschap en een vierde plaats (en zijn eerste UCI-puntjes) voor Anton Ferdinande in Sint-Niklaas. Ook eerstejaarsnieuwelingen Dante Coremans en Arne Baers pakten topvijfplaatsen op zaterdag.

Zondag kon Luke Verburg in Ruddervoorde klinkende revanche nemen voor het incident van vorig jaar in Ruddervoorde, waar hij toen onzacht in aanraking kwam met een bus. Dit jaar geen ongelukken, wel een razend spannende wedstrijd waarin Luke in de laatste ronde in het zand afscheid kon nemen van zijn medevluchters. Yente Peirens werd zesde in de nieuwelingenwedstrijd in Ruddervoorde, Salvador Alvarado negende en Yorben Lauryssen 27ste. Bij de juniores deden we het evenmin onaardig. Arno Debeir werd na een gemiste start zevende, eerstejaars Gerben Kuypers met mindere benen fraai tiende, Florian Vermeersch na een moeilijke dag en pech elfde en nog een eerstejaars, Mees Hendrikx, veertiende.

(Foto's Photopress.be)