Luke Verburg toont Nederlandse trui meteen

Het rood-wit-blauwe tenue dat Luke Verburg na zijn Nederlandse titel van Doltcini Sportswear ontving, werd een weekje later meteen in de verf gezet. Luke reed naar zeges 22 en 23.

Bij gebrek aan nationale crossen voor nieuwelingen, zochten de renners onder de 16 jaar dit weekend massaal de regionale veldrit in Lokeren op. Met 74 deelnemers waren ze, waaronder het volledige podium van het BK, maar Luke slaagde er toch in solo binnen te komen. Nadien kreeg hij meteen de felicitaties van Jurgen Mettepenningen, die de wedstrijd was komen bekijken. Ook heel knap: de vierde en vijfde plek van eerstejaars Dante Coremans en Salvador Alvarado. Na een val op een metalen plaat werd Yente Peirens elfde, Yorben Lauryssen en Arne Baers op hun beurt vervolmaakten de top-15. Anton Ferdinande werd zesde bij de juniores in Lokeren, zijn leeftijdsgenoot Maxim Dewulf verdween uit koers door rugpijn.

Zondag deed Luke er dus nóg eentje bij. In het Nederlandse Mechelen reed hij naar zijn 23ste zege van deze winter. In de veldrit voor de Beker van België in het Waalse Stambruges deed Salvador het opnieuw goed met een derde plek. Yente werd vijfde, junior Gerben Kuypers ondanks een val vierde. Op het allerhoogste niveau konden we dit weekend jammer genoeg geen potten breken: onze enige geselecteerde renner voor de wereldbekermanche in Fiuggi, Nederlander Mees Hendrikx, deed zich bij één van enkele valpartijen behoorlijk veel pijn en verloor daardoor uiteindelijk zoveel terrein dat hij omwille van de 80%-regel zelfs uit koers werd gehaald.

Tot slot nog één leuk weetje: ook al gaat het bij hen uiteraard nog veel meer over plezier maken dan over prijzen pakken, maar de drie aspiranten uit onze club die dit weekend in actie kwamen, wonnen allemaal hun cross: Iben Rommelaere en nieuwkomer Thibau Dhooge in het West-Vlaamse Langemark, Pieter Pauwels in het Limburgse Tessenderlo. Onze vierde aspirant, Joes Oosterlinck, croste niet omwille van ziekte.