Met een vijfde plek en een schat aan ervaring terug van EK

Podiumplaatsen kwamen er niet van, op het EK in Tabor. Onder meer door pech konden onze juniores niet helemaal hun kansen verdedigen. Toch staken ze heel wat internationale ervaring op tijdens hun eerste grote kampioenschap.

Het lijkt stilaan of de duivel ermee gemoeid is, tijdens de starten van de laatste wedstrijden van Luke Verburg: voor de derde keer in amper enkele weken ging hij kort na de start tegen de grond in een massale valpartij. Ook in Tabor was het prijs. Luke zou daardoor pas eindigen op een 33ste plaats.

Voorin reed eerstejaars Pim Ronhaar opnieuw een hele sterke wedstrijd. Na een mindere beginfase kwam onze jonge Nederlander sterk terug in de kop van de wedstrijd, en leek het er zelfs even op dat hij mee zou mogen dingen naar goud. Uiteindelijk bleek het duo Loris Rouiller-Tomas Kopecky echter een maatje te sterk. In de strijd voor brons finishte Pim ten slotte als vijfde. Het blijft een knap resultaat voor een eerstejaarsjunior.

Onze Belgen Gerben Kuypers en Maxim Dewulf maakten deel uit van een groep die streed voor plek zeven. Gerben viel helaas een paar keer, de laatste maal bij het opdraaien van de laatste rechte lijn. Daardoor viel hij letterlijk weg uit de top tien en moest hij met een veertiende plek naar huis. Maxim finishte als zestiende.

(Foto's Photopress.be)