Met zes podiumplaatsen extra naar Ronse

We kunnen volgende week met vertrouwen afzakken naar de Hotondberg in Ronse voor de Grote Prijs Mario De Clercq: in het laatste weekend van september behaalden we nog eens zes podiumplaatsen extra, waarvan twee eerste plaatsen.

Bij gebrek aan grote wedstrijden moesten we dit weekend met z'n allen weer in het regionale circuit aan de bak. Op eentje na dan, want eerstejaarsjunior Yorben Lauryssen trok vrijdag naar het Tsjechische Unicov en kon daar de vijfde plaats en zijn eerste UCI-punt veroveren. Dat helpt hem in het vervolg van dit seizoen al wat verder bij het afroepen van de startorde.

Onze grootste delegatie renners stond zondag aan de start van de B-cross in Kasterlee. Eerstejaarsnieuwelingen Iben Rommelaere en Niels Ceulemans deden het goed met een tweede en vijfde plek, de één jaar oudere Pieter Pauwels en Thibau Dhooge werden zesde en twaalfde in hun categorie, en bij de junioren reed Witse Meeussen de hele wedstrijd aan de leiding met Thibau Nys. Een val diep in de slotfase zorgde ervoor dat Witse met plaats twee tevreden moest zijn. Ook Jetze Van Campenhout en Arne Baers haalden top tien (6e en 7e). Beloften Anton Ferdinande en Maxim Dewulf ten slotte werden zevende en 20ste in Kasterlee.

Onze buitenlandse renners crosten in eigen land. Lorenzo Masciarelli ging opnieuw winnen in Italië, terwijl Luke Verburg en Pim Ronhaar de juniorenwedstrijd domineerden in Dordrecht. Luke trok uiteindelijk aan het langste eind, Pim werd tweede. Ryan Kamp en Tibor Del Grosso waren deze week ziek. Ryan gaf daarom forfait voor Dordrecht, Tibor startte toch en werd derde. Salvador Alvarado staat intussen een eind verder in zijn revalidatie van zijn sleutelbeenbreuk en begon eind deze week weer met de fietstrainingen buiten.

(Foto Dordrecht: Marcel Verburg)