Meteen succesjes in het mountainbiken

Voor enkele van onze jongeren zit de rustperiode er al op. En dat leverde onze ploeg meteen de eerste succesjes op in het mountainbiken.

Het veldritseizoen zat er nog maar goed en wel op, of junior Arno Debeir ging opnieuw een nummer ophalen aan de inschrijvingstafel. Door opnieuw veel blessureleed moest Arno immers een flink deel van het veldritseizoen missen, en daardoor zat zijn rustperiode er al op toen die van zijn ploegmaats nog moest beginnen. Intussen stond Arno aan de start van de strandrace in Knokke (foto Photopress.be), waarin hij op de middellange afstand fraai derde en beste junior werd, en in de lange afstand van de strandrace in Middelkerke die hij opnieuw als beste junior afsloot.

Ook nieuwelingen Luke Verburg en Dante Coremans keerden recent terug in competitie. Na 29 zeges afgelopen winter was de honger van Luke duidelijk nog niet gestild, want in zijn eerste mountainbikewedstrijd klom hij meteen weer op het bovenste trapje van het podium. "Tweede ronde aangevallen en toen solo doorgegaan. Laatste ronde nog even gevallen maar zonder veel erg!", zo vatte Luke die overwinning in Berlicum samen. Afgelopen weekend reed Luke naar de tweede plek in Burgh-Haamstede. Eerstejaars Dante Coremans werkte ook al zijn eerste MTB-wedstrijd af: in het Brabantse Pepingen, in eigen streek dus, reed hij naar een fraaie derde plek.