Negenmaal op podium in crossweekend 3

Onze kersverse ploegleider Angelo De Clercq heeft zijn start niet gemist. De voorbije weekends konden we een volledig podium vullen met onze prestaties, deze keer waren dat er zelfs exact drie.

Voor jongeren waren er geen wereldbekermanches in Amerika, dus was het afgelopen weekend crossen in het B-circuit. En dat ging goed, zeer goed. Zaterdag bij de juniores in Knesselare bijvoorbeeld: winst voor onze Gerben Kuypers, die ploegmaats Maxim Dewulf en Anton Ferdinande klopte in de spurt nadat ze bijna de hele wedstrijd met drie hadden voorop gereden. Yente Peirens werd er achtste. Ook bij de nieuwelingen was het bijna van dat: Arne Baers werd tweede, Yorben Lauryssen derde. En de winst? Die ging naar... onze toekomstige renner Jetze Van Campenhout. Thibau Dhooge werd zevende, Pieter Pauwels zestiende.

Zaterdag werd er ook gecrost in Vorselaar, en dat leverde nog een overwinning op: na Eeklo zorgde nieuweling Dante Coremans er voor zichzelf voor een 2 op 2. Bij de juniores werd Luke Verburg er zevende en Witse Meeussen elfde. Een stuurfout had Witse trouwens ei zo na de helft van zijn koersbroek gekost... Geen geluk voor onze eerstejaarsjuniores op zaterdag dus, maar wel op zondag: toen kon Pim Ronhaar na een sterke wedstrijd naar de zege snellen in Koningshooikt. Dante werd er derde bij de nieuwelingen, waar Pieter 21ste en Joes Oosterlinck 28ste werden. De laatste podiumplaats, die kwam er in het Zwitserse Baden: Salvador Alvarado reed er naar een tweede plek bij de nieuwelingen.