Nieuwelingen doen het prima ondanks examens

Taaie tijden voor alle studenten momenteel, ook voor onze jongeren. Ondanks de examenperiode deden onze nieuwelingen het toch uitstekend in het regionale wielercircuit.

Hij viel de voorbije weken al amper uit de top vijf en dat bekroonde Witse Meeussen (foto 1 met dank aan André Marlier) afgelopen weekend met de zege in het Oost-Vlaamse Lierde. Witse reed na goed zestig kilometer koers op de slothelling solo weg uit een kopgroep. Vorige week was hij ook al zesde geworden in Geraardsbergen, waar eerstejaars Yorben Lauryssen toen heel fraai derde werd, Yente Peirens 17de en Salvador Alvarado 22ste. Ook Yente (foto 2 met dank aan Martine Verfaillie) pakte afgelopen weekend ei zo na een overwinning in een kermiskoers. In Passendale werd hij pas in de laatste meters teruggegrepen door het peloton. Yente werd wel nog negende, Yorben finishte in diezelfde wedstrijd als dertiende.

Onze Nederlanders finishten tweemaal in de top tien op hun nationaal kampioenschap op de weg: Luke Verburg werd in een massaspurt achtste, Salvador negende. Pim Ronhaar finishte in de buik van het peloton. Pim was afgelopen week ook al derde geworden op het districtskampioenschap tijdrijden. Luke op zijn beurt werd ook vijfde in een mountainbikewedstrijd in Assen, waar hij door gedubbelde renners zijn kansen niet kon verdedigen zoals dat moest. Dante Coremans werd negende in Tielt-Winge, en het goede nieuws voor Arne Baers is dat hij na zijn enkelbreuk terug aan trainen toe is.

Onze juniores dan. Zij staan vrijdag met z'n vijven net over de Nederlandse grens aan de start van de driedaagse Acht van Bladel. Terwijl het gros van onze juniores de afgelopen twee weekends focuste op de studieboeken, kon Maxim Dewulf zich wel in de kijker rijden: onze eerstejaars werd tiende in Passendale en zesde in Geraardsbergen. Anton Ferdinande ten slotte finishte vorige week als elfde in Wervik.