Onze Nederlanders scoren hattrick op Kleeberg

Ons tweede crossweekend werd nog meer succesvol dan ons eerste: op de Kleeberg in het Nederlandse Mechelen sloegen Tibor del Grosso, Pim Ronhaar en Ryan Kamp een hattrick.

Tibor del Grosso en Ryan Kamp maakten daar in Mechelen zaterdag hun entree bij ons team, en dat deden ze dus in stijl: Tibor reed bijna de hele nieuwelingenwedstrijd solo aan de leiding en won met een halve minuut voorsprong, terwijl Ryan als eerstejaarsbelofte meteen de spannende elitewedstrijd op zijn naam schreef. Pim Ronhaar op zijn beurt reed in de tweede ronde weg van de andere juniores en reed op z'n eentje richting zege. Ook in Mechelen werden Luke Verburg (stevige val in de verkenning) vierde, Pieter Pauwels 14de, Thibau Dhooge 21ste en Iben Rommelaere 22ste.

Zondag was het crossen geblazen in het Belgische Wiekevorst, en daar voegde Jetze Van Campenhout een extra podiumplaats toe: hij werd derde bij de juniores. Arne Baers en Yorben Lauryssen werkten zich vanuit een ongunstige startpositie naar de plaatsen negen en tien. Niels Ceulemans, ook achteraan het pak opgesteld, werd zevende bij de eerstejaarsnieuwelingen, Joes Oosterlinck dertiende bij de tweedejaars en eerstejaarsbelofte Anton Ferdinande 25ste in de elitecross, na een lekke band in de beginfase die hem veel terrein kostte.

Helaas valt er ook minder goed nieuws te melden: Salvador Alvarado liep zondag een sleutelbeenbreuk op. Hij zal dus de start van het veldritseizoen missen.

(Foto's Christopher Jobb)