Ook 2 op 2 in Gieten!

Na een twee op twee in Ronse was het ook tweemaal prijs in de opener van de Telenet Superprestige in Gieten. Meer zelfs: bij de juniores konden we ei zo na het hele podium bezetten.

Drie juniores, drie nieuwelingen en één eerstejaarsbelofte: ze slaagden er zondag in om ploegleider Angelo De Clercq met de brede glimlach te doen terugkeren tijdens de lange autoreis uit het noorden van Nederland. Bij de juniores zwaaiden ook de tv-commentatoren met lof voor Witse Meeussen, die vrij vroeg in de wedstrijd richting leiding ging en met panache naar de solozege denderde. Onze Nederlanders maakten het feest compleet: Luke Verburg werd een sterke tweede, terwijl Pim Ronhaar ondanks een mindere dag kon sprinten tegen Thibau Nys voor plek drie, een sprintje dat hij helaas verloor.

Bij de nieuwelingen had Tibor del Grosso al voor de zege gezorgd in Gieten. Ons Nederlandse lichtgewicht reed in eigen streek de hele cross aan de leiding met een landgenoot en kon in de slotronde zijn slag slaan in het zand. Ondanks een mindere startpositie werden Thibau Dhooge en eerstejaars Iben Rommelaere negende en tiende. Ryan Kamp, die als belofte tegen de profs moest crossen, brak bij een val een wiel en verdween zo uit de wedstrijd.

Onze andere rennertjes crosten gisteren in de Brico Cross van Lokeren. Pieter Pauwels reed van helemaal achteraan naar plek vier bij de nieuwelingen, waar Joes Oosterlinck elfde was. Bij de juniores hadden we enkel eerstejaars: Jetze Van Campenhout (vijfde) veroverde zijn allereerste UCI-puntje, Arne Baers werd tiende en Yorben Lauryssen na een val en een lekke band dertiende. Onze eerstejaarsbeloften Anton Ferdinande en Maxim Dewulf deden het prima met een 9e en 16e plaats.

Nieuweling Niels Ceulemans was achtste (en tweede eerstejaars) in de regionale veldrit in Lichtaart, Lorenzo Masciarelli tot slot won in eigen land een manche van de 'Giro d'Italia Cross'.

(foto's Gieten: Photopress.be)