Ook in Niel en Gavere aan de winnende hand

Onze jongeren blijven uitstekend presteren. In Niel, Gavere en Heure-le-Romain vielen overwinningen te noteren. Maar ook enkele andere jongens lieten zich opmerken.

Gavere was zondag de belangrijkste afspraak van dit weekend. Een cross waar Pim Ronhaar met plezier naartoe kwam, want vorig jaar won hij er bij de nieuwelingen. Dat het zware parcours hem duidelijk ligt, bewees onze eerstejaarsjunior door voor het tweede jaar op rij te soleren naar de zege. Met ruime overmacht, want in de slotronde reed hij meer dan een minuut voor zijn eerste concurrenten rond. "Op de power en bergop, dat is iets dat me op het lijf geschreven is. Ik reed al snel op kop, hoorde dat ik het beter iets rustiger aan deed, maar ik ging vollebak en het gat is steeds groter geworden", klonk het na de huldiging fris als een hoentje. "Ik had een heel goeie dag, echt moe word je dan niet. Maar misschien dat ik straks in de auto toch even moet slapen", grijnsde Pim.

De vijfde plek van Anton Ferdinande viel wellicht minder op, maar Anton was daarmee ondanks een mindere start wel tweede Belg, en dat na een zware cross op zaterdag. Gerben Kuypers werd zevende, Witse Meeussen tiende en Yente Peirens 22ste. Pech was er helaas voor Maxim Dewulf, die alle kansen verloor door een vroege val, en opnieuw voor Luke Verburg: hij ging door zijn enkel bij het lopen. Bij de nieuwelingen in Gavere stonden we trouwens ook op het podium, met dank aan Yorben Lauryssen die een omloop vond naar zijn hart en derde werd. Salvador Alvarado was vijfde, eerstejaars Pieter Pauwels en Thibau Dhooge 17e en 26e. Bij de beloften was eerstejaars Arno Debeir zestiende.

Ook zaterdag was er een mooie wedstrijd, in Niel. Dante Coremans won er bij de nieuwelingen, en dat ondanks pech. Dante blijft dus de overwinningen en podiumplaatsen aan elkaar rijgen. Ook Arne Baers stond in Niel op het podium: hij werd derde. Daags nadien ging Arne winnen in het Waalse Heure-le-Romain. Pieter was vijftiende in Niel. Bij de juniores hadden we misschien ook wel moeten winnen in Niel: Anton trapte bij de start zijn ketting stuk, verloor daardoor minuten, maar reed nadien zo hard dat hij nog zesde werd op amper 18 seconden van winst. Gerben reed voorin de koers een heel aantrekkelijke wedstrijd, maar moest na een spurt voor de bloemen uiteindelijk met de derde plek naar huis.

(Foto's Photopress.be)