Op 1 en 2 in GP Mario De Clercq

Veel meer konden we voor onze leermeester Mario De Clercq niet doen: in zijn Grote Prijs in Ronse-Kluisbergen reden onze junioren zaterdag naar plaatsen 1, 2, 4 en 6!

Zoals hij dat al vaker deed, maakte Jetze Van Campenhout in de beginfase meteen de juniorescross. Enkel Emiel Verstrynge en onze Yorben Lauryssen konden komen aanpikken. Terwijl Yorben bergop indruk maakte, leek Jetze op de technische stroken de betere. Het zorgde voor een interessant duel tussen onze 2 talenten, uiteindelijk succesvol afgerond door Yorben. Jetze was tweede, Tibor del Grosso en Arne Baers vierde en zesde.

Yorben, een week terug nog door een zware valpartij uit podiumkoers geslagen in Zonhoven, is ondanks de examenperiode duidelijk weer in een betere vorm beland. “Op zware parcoursen als dat van vandaag had ik de voorbije maanden vaak last van de rug. De eerste ronden was dat vandaag ook kantjeboord, maar in de loop van de wedstrijd is het beter beginnen te lukken. Mooi om hier op de Hotond te kunnen winnen. Mijn tweede belangrijke overwinning na Boom.”

Jetze kon eveneens terugblikken op een prima wedstrijd. “Tot de voorlaatste ronde slaagde ik er telkens in om voldoende afstand te nemen voor de zware loopklim. Maar in die ronde was Yorben al eerder teruggekomen, en liep hij er mij toen af. Ik kon nog een keer terugkomen, maar in de laatste ronde was hij op die klim gewoon weer te sterk. Maar dit had ik al niet verwacht. Met een tweede plek op dit soort parcours ben ik zeker tevreden.”

Bij de beloften deed eerstejaars Pim Ronhaar (achtste) het prima. Voor nieuwelingen waren er geen wedstrijden. Door een weerbarstige knie kwamen zowel Witse Meeussen als Lorenzo Masciarelli niet aan de start.

Uitslagen Ronse

Juniores:
1. Yorben Lauryssen
2. Jetze Van Campenhout op 22”
4. Tibor del Grosso (Ned) 1’38”
6. Arne Baers 2’00”
20. Pieter Pauwels 4’32”

Beloften:
1. Ryan Kamp (Ned)
8. Pim Ronhaar (Ned) op 2’10”
29. Luke Verburg

(foto's Photopress.be)