Pech treft juniores in Bladel, Yente wint in Beveren

Onze juniores kregen afgelopen weekend bakken pech over zich heen in de Acht van Bladel. Onze nieuwelingen konden voor troost zorgen met opnieuw veel mooie prestaties.

Van de vijf juniores die we aan de start brachten in de internationale driedaagse in het Nederlandse Bladel, haalden er amper twee de finish. En daar had pech veel mee te maken. Op de eerste dag speelden we Lloyd Sprangers kwijt, maar reed Gerben Kuypers (foto Gabri Rijsdijk) ons wel in beeld met een lange vlucht die zo'n tien kilometer voor de finish werd terug gegrepen. Helaas sloeg Gerben samen met Arno Debeir op dag 2 hard tegen het asfalt en verdween hij met een barst in het sleutelbeen uit de koers. Gerben zal verschillende weken buiten strijd zijn.

De gevolgen van de valpartij waren zo pijnlijk dat ook Arno vroeg op de derde dag uit koers verdween. In die derde rit was Maxim Dewulf betrokken in een valpartij in de laatste kilometer, gelukkig zonder erg. Maxim was samen met Anton Ferdinande de enige van onze renners die aan de start stond van de afsluitende tijdrit, die werd gewonnen door wereldkampioen veldrijden Tom Pidcock. In het eindklassement na die chronoproef zijn eerstejaars Maxim en Anton respectievelijk 44ste en 45ste.

Gelukkig hadden we nog onze nieuwelingen om ons aan op te trekken: in hetzelfde Bladel finishte Witse Meeussen als derde in een afwachtingswedstrijd. Pim Ronhaar won er het tussenspurtenklassement en werd nog elfde. Yente Peirens kon voor het eerst winnen op de weg in Beveren-Leie, Yorben Lauryssen werd dertiende in Lichtervelde. En Luke Verburg en Dante Coremans kwamen terug van een mountainbikewedstrijd met respectievelijk een derde en vierde plek.