Pechvogels laten ellende zegevierend achter zich

Afgelopen weekend werd dat van de heropstanding voor enkele van de pechvogels die Lares - Doltcini rijk is. Zo konden Witse Meeussen, Lloyd Sprangers en Gerben Kuypers elk hun crossje winnen.

Al op zaterdagavond concludeerde onze ploegleider Andre Tummeleer dat het een geslaagd weekend zou worden voor de ploeg, met dank aan de vier overwinningen die we hadden binnengehaald. Luke Verburg deed er nog eens eentje bij in Rucphen, maar misschien nog meer deugd deden de zeges van nieuweling Witse en junior Lloyd in Meer-Hoogstraten en die van junior Gerben in Zonnebeke. Alle drie zijn ze dit seizoen immers al wekenlang buiten strijd geweest door ziekte- en blessureleed.

Ook in Rucphen werden nieuwelingen Pim Ronhaar en Salvador Alvarado achter de rug van Luke derde en vijfde, terwijl Dante Coremans na een val als zesde finishte in Meer. In Zonnebeke werden zowel junior Maxim Dewulf als nieuweling Yorben Lauryssen vijfde, terwijl Yente Peirens een zekere podiumplaats verloor door pech en Anton Ferdinande na dubbele pech uit koers verdween. Ook zaterdag werd aspirant Thibau Dhooge tweede in zijn wedstrijd.

Op zondag moest eerstejaarsjunior Mees Hendrikx in de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide aan een onmogelijke remonte beginnen na een pechvolle openingsronde. Mees werd uiteindelijk 34ste. In de regionale wedstrijd in Assenede pakten Anton Ferdinande en Maxim Dewulf de derde en vierde plek bij de juniores en werden Yorben Lauryssen, Arne Baers en Yente Peirens respectievelijk vijfde, tiende en dertiende. Pieter Pauwels pakte bij de aspirantjes zijn vierde zege op rij, Iben Rommelaere was in zijn categorie tweede.

(Foto's Kristof Bruers/Start-Box.be)