Pim blijft wereldbekerleider, Dante wint Scheldecross

Missie geslaagd: Pim Ronhaar is ondanks een mindere dag in Namen nog altijd leider in de Wereldbeker. Zaterdag won nieuweling Dante Coremans in de Scheldecross.

Spannende wedstrijden werden het voor ons, zowel zaterdag als zondag. In de Scheldecross in Antwerpen trok Dante Coremans na een sterke finale het laken naar zich toe. Leuk, niet het minst voor Dante zelf die enkele weken sukkelde met ziekte. Yorben Lauryssen werd vijfde, Pieter Pauwels 23ste. In de junioreswedstrijd reed Yente Peirens in de top vijf, maar hij werd uit de wedstrijd geslagen door een gebroken schoenplaatje. Thibau Dhooge werd zaterdag achtste in Lichtervelde, waar Iben Rommelaere zondag kon winnen bij de aspirantjes, en Salvador Alvarado ging opnieuw winnen in eigen land.

Zondag in Namen verdedigden zes van onze junioren de kleuren van hun land in de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Voor Pim Ronhaar verliep die iets minder goed dan de vorige: hij werd achtste, maar blijft wel aan de leiding in het klassement met acht punten voorsprong. Anton Ferdinande en Witse Meeussen reden een uitstekende cross vanuit de laatste startrij. Ondanks respectievelijk een val en een lekke band werden ze elfde en dertiende. Gerben Kuypers (19de na een val van een brug), Luke Verburg (37ste na twee lekke banden) en Maxim Dewulf (opgave door een afgebroken versnellingsapparaat) werden stevig geremd door pech.

(Foto Photopress.be)