Sterk collectief verzamelt 1, 2 en 3 in Gieten

De verplaatsing naar het noorden van Nederland voor de cross in Gieten leverde ons geen windeieren op. Salvador Alvarado won er bij de nieuwelingen, Pim Ronhaar en Maxim Dewulf eindigden op 2 en 3 bij de juniores.

In de eerste tussenstand van de Superprestige voor juniores ziet het er dus prima uit voor ons. We plaatsten in de openingsmanche in Gieten twee renners in een kopgroep van drie. Pim Ronhaar en Maxim Dewulf konden hun numerieke overwicht tegenover Ryan Kamp helaas niet echt uitspelen, mede door een val van Maxim in de slotronde. Met een tweede plek voor Pim (nog maar eerstejaarsjunior!) en een derde voor Maxim, die als een kanonskogel aan de wedstrijd was begonnen, kunnen we echter heel tevreden zijn.

Ook onze drie andere jongens haalden trouwens de top tien: Witse Meeussen moest helemaal achterin starten maar vocht zich dapper een weg naar voren, die hem naar plek zeven bracht. Witse heeft net als Pim duidelijk de overstap van de nieuwelingen naar de juniores niet gemist. Anton Ferdinande werd achtste, en onze derde eerstejaars Luke Verburg negende. En dan was er ook nog de winst voor Salvador Alvarado bij de nieuwelingen: onze Dominicaanse Nederlander stak een eind boven de rest uit en soleerde op de zware omloop van Gieten naar een voorsprong van meer dan een halve minuut.

Winnen deden we trouwens ook in Kasterlee en in Zele, waar respectievelijk nieuweling Dante Coremans en aspirant Iben Rommelaere met ruime voorsprong naar de zege snelden. Joes Oosterlinck werd tiende in Zele, waar Thibau Dhooge na een valpartij helaas met een hersenschudding uit de wedstrijd verdween.

(Foto's Photopress.be)