Stof happen in Vorselaar en Wiekevorst

Het crossseizoen is gestart, maar op de winter is het nog even wachten. Gevolg? Veel stof, zaterdag in Vorselaar en zondag in Wiekevorst. Dat weerhield er ons niet van om prima te prestereren.

Geen wereldbekermanches voor jeugdrenners in het Amerikaanse Iowa en Waterloo. Terwijl onze grote broers van Pauwels Sauzen - Bingoal de pannen van het dak reden aan de overkant van de grote plas, was het aan ons in Vorselaar en Wiekevorst. In Vorselaar stonden bovendien ook de Antwerpse titels op het spel in de juniores- en beloftenreeks.

Nadat onze kleine maar dappere Toon Heirbaut voor een zesde plaats had gezorgd bij de eerstejaarsnieuwelingen, reed Niels Ceulemans een dijk van een wedstrijd bij de tweedejaars. Helemaal beloond werd hij uiteindelijk niet met zijn vierde plek. Iben Rommelaere, die kort na de start uit z'n pedaal schoot, werd zesde, Kay De Bruyckere na verschillende valpartijen negentiende.

Bij de juniores brak Lorenzo Masciarelli de cross open, maar in de tweede wedstrijdhelft zat onze Italiaanse eerstejaars door zijn beste krachten heen. Maar we hadden ook onze nieuwkomer Matyas Kopecky,  die een goeie dag zag beloond met de tweede plek achter favoriet Ward Huybs. Lorenzo werd nog zevende, Pieter Pauwels 42ste. Aan het eind van de dag sloot Witse Meeussen (foto Bram Van Lent) zijn eerste cross als belofte tevreden af met de zesde plek.

Zondag in Wiekevorst kwam er nog een zege bij: nadat thuisrenner Yordi Corsus de vijfde plaats had veroverd bij de eerstejaarsnieuwelingen, was het opnieuw aan Niels en Iben bij de tweedejaars. Uiteindelijk konden ze samen sprinten voor de overwinning, en in dat sprintje toonde Niels zich sneller dan Iben. Kay, opnieuw pechvogel, werd 20ste. Bij de juniores tot slot sprintte Arne Baers, opnieuw achter Ward Huybs, naar een mooie tweede plek. Lorenzo verdween uit de wedstrijd na materiaalpech.