Topprestaties in Niel en Gavere

Er komt nog geen sleet op de jongeren van Lares - Doltcini. Op Wapenstilstand blonken ze uit in Niel, zondag bevestigden ze in Gavere.

Wie het verschil wou zien tussen de podiums van de nieuwelingen- en junioreswedstrijd in Niel moest zich eens goed de ogen uitwrijven. Op allebei plaatste Lares - Doltcini immers twee pionnen op 1 en 2. Bij de nieuwelingen haalde Witse Meeussen het vlotjes en maakte eerstejaars Dante Coremans het feest compleet met een tweede plek. Bij de juniores reed Arno Debeir, met de week beter op dreef, naar zijn eerste zege en de daaraan gekoppelde UCI-punten. Eerstejaars Gerben Kuypers bewees met zijn tweede plek dat het ook met zijn conditie crescendo gaat.

Zondag was Gavere het decor van een oerklassieker van het veld, uiteraard nog iets steviger bezet dan de cross in Niel. De nieuwelingenwedstrijd werd gedomineerd door de Nederlanders. Deze keer niet door onze Luke Verburg (die een offday kende en zevende werd) maar door Pim Ronhaar. Witse Meeussen werd twee dagen na Niel tweede. Yente Peirens verloor redelijk wat terrein na een incidentje in de materiaalpost en finishte als zesde, eerstejaars Salvador Alvarado eindigde met zijn negende plek ook in de top tien. In de junioreswedstrijd in Gavere werd een goed gestarte Florian Vermeersch (uiteindelijk zevende) ver achteruit geslagen door een stevige val. Zijn rol werd overgenomen door eerstejaars Gerben Kuypers, die na een matige start verraste met zijn vierde plek. Ook Mees Hendrikx deed het goed met zijn achtste plaats. Arno Debeir gaf op na drie valpartijen.

Ook aspirant Iben Rommelaere verdient onze felicitaties, want hij kroonde zich vrijdag in Lichtervelde tot Vlaams kampioen! Pieter Pauwels en Joes Oosterlinck werden op datzelfde VK zevende en dertiende bij de veertienjarigen. Luke Verburg won zaterdag dan weer de GP Brabant in Rosmalen bij de nieuwelingen. Eerstejaarsnieuwelingen Yorben Lauryssen en Arne Baers finishten vrijdag als derde en vierde in de regionale cross in Oostende, juniores Florian Vermeersch en Anton Ferdinande ten slotte zaterdag als tweede en vierde op het Oost-Vlaams kampioenschap in Zele.

(Foto's Andre Tummeleer en Photopress.be)