Toptienplaatsen zat voor onze nieuwelingen en juniores

Onze nieuwelingen en junioren konden afgelopen weekend opnieuw veel toptienplaatsen verzamelen. En ook een overwinning, want Luke Verburg won opnieuw op de MTB.

Onze vijf juniores werkten zondag hun provinciaal kampioenschap af. West-Vlamingen Arno Debeir, Maxim Dewulf en Gerben Kuypers deden dat in Bredene. Tijdens de wedstrijd van 120 km slaagde Arno erin mee te glippen met de kopgroep, wat hem uiteindelijk een tiende plek opleverde. Maxim en Gerben finishten in het peloton als 67e en 89e. Anton Ferdinande (foto) en Lloyd Sprangers koersten onder het oog van ploegleider Andre Tummeleer voor de Oost-Vlaamse titel in Denderhoutem, maar beiden hadden pech. Anton maakte deel uit van de kopgroep maar reed lek, hij kon toch opnieuw aansluiten en nog de twaalfde plek pakken. Lloyd werd na een val uit de wedstrijd gehaald.

Ook onze nieuwelingenkern sprokkelde rijkelijk. Luke Verburg won zondag op de mountainbike in Honselersdijk. Een dag eerder had hij op de wegfiets al een vijfde plek gepakt in Spijkenisse. Salvador Alvarado werd zesde in Woerden, waar Pim Ronhaar als twaalfde eindigde. Witse Meeussen en Yente Peirens sloten beiden het weekend af met een zevende plek, respectievelijk in Zottegem en Torhout.

Komend weekend staat er opnieuw een rittenkoers op ons programma: de Nederlandse Driedaagse van Axel voor juniores, met een tijdrit en drie normale etappes, waarvan één op Belgische bodem: de traditionele zware slotrit in Zottegem.