Twee zeges en vier podiumplaatsen in Zonnebeke

Onze jongeren hebben het fantastisch gedaan tijdens de Kasteelcross: winst voor Viktor Vandenberghe en Jetze Van Campenhout en tweede plaatsen voor Niels Ceulemans en Arne Baers!

Twee podia in de nieuwelingenwedstrijd in Zonnebeke: eentje voor de eerstejaars en eentje voor de tweedejaars. Viktor Vandenberghe, die twee weken geleden ook al op het podium mocht van het BK in Antwerpen, ging met de zege bij de eerstejaars lopen. Maar ook bij de tweedejaars hadden we met Niels Ceulemans een renner op het podium.

De juniorenwedstrijd was al helemaal ene kolfje naar de hand van de Callant-Pauwels Sauzen-jongeren. Jetze Van Campenhout en Arne Baers kleurden de koers van start tot finish. Eerst in het gezelschap van Lukas Vanderlinden, dan even met zijn tweeën, daarna opnieuw met zijn drieën. Heel even troepten ze zelfs met acht samen voorin...

Maar als puntje bij paaltje kwam bleken Jetze en Arne toch de allersterksten. In de slotronde maakten ze komaf met de anderen. En uiteindelijk zou een sprintje tussen de twee moeten uitmaken wie de overwinning pakte. Jetze haalde. Met dank aan iets meer lef in de laatste meters in het veld, waardoor hij de spurt op kop mocht beginnen. Arne stierf in het wiel.

Uitlslagen
Nieuwelingen 1stejaars
:
1. Viktor Vandenberghe
2. Hippolyte Loete op 1'08"
3. Wies Nuyens op 1'11"

Nieuwelingen 2dejaars:
1. Silas Kuschla (Dui)
2. Niels Ceulemans op 4"
3. Jarne Ceulemans op 10"
5. Iben Rommelaere op 19"
6. Kay Van Den Brande op 58"