Uitschieters komen van Salvador en Yorben

In het laatste weekend van oktober kwamen de uitschieters van onze nieuwelingen. Met winst in Rosmalen en een derde plek in Ruddervoorde kwamen Salvador Alvarado en Yorben Lauryssen het best voor de dag.

Zaterdag in Rosmalen konden onze Nederlanders nog eens een wedstrijd van belang afwerken in eigen land. Voor Salvador Alvarado liep die Grote Prijs van Brabant heel mooi af: met opnieuw een solozege. Salvador had op de streep 23 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolgers. In de junioreswedstrijd van Rosmalen kwam Luke Verburg net als een week terug ten val bij de start. Een remonte bracht hem nog terug naar de zevende plek. Ook zaterdag werd Dante Coremans derde in de regionale wedstrijd in Alsemberg.

Zondag stond de klassieker in Ruddervoorde op ons programma, de vierde manche al van de Superprestige. Bij de nieuwelingen waren we maar met twee, maar Yorben Lauryssen geraakte wel het podium op. Hij won de strijd van een ruime groep voor de derde plek door op kop de belangrijke zandbak in te duiken. Eerstejaars Pieter Pauwels werd zestiende. Onze juniores finishten buiten de top vijf van Ruddervoorde. Gerben Kuypers reed in de beginfase aan de leiding, maar kwam in de finale wat krachten tekort en was negende. Eerstejaars Luke was onze beste pion met een zevende plaats. Man in vorm Pim Ronhaar verloor tijd door een materiaalprobleem en was uiteindelijk tiende, net voor Anton Ferdinande die een incidentrijke start had. Yente Peirens en Maxim Dewulf tot slot finishten als 18de en 19de.

(Foto's Grote Prijs van Brabant en Photopress.be)