Val slaat Pim van WK-podium in Valkenburg

De tranen na afloop spraken boekdelen: de ontgoocheling bij Pim Ronhaar was enorm toen hij door een val in de slotronde van het podium van het wereldkampioenschap voor juniores werd geslagen. Al onze andere juniores haalden de top-15.

Voor elk van onze juniores werd Valkenburg het eerste wereldkampioenschap in hun jonge carrière. Genieten deden ze allemaal tijdens hun wedstrijd, tussen het afzien op een loodzware klim- en modderomloop door. Genieten was er in de laatste hectometers voor Pim Ronhaar helaas niet meer bij. Hij achtte zich na een ijzersterke wedstrijd al zeker van brons, maar sloeg toen overkop. Gevolg was dat drie renners over hem gingen, en Pim diep ontgoocheld zesde werd.

Onze drie andere jongens schoten net als Pim niet al te best uit de startblokken. Luke Verburg en vooral Gerben Kuypers persten nadien een remonte uit de benen die erg veel indruk maakte, maar in de laatste ronde liep hun energievaatje helemaal leeg. Gerben was uiteindelijk achtste, Luke elfde. Witse Meeussen werkte zich vanop startrij drie nog naar de vijftiende plaats. Met z’n allen onthielden ze vooral de supersfeer op hun eerste WK: “Dit was een unieke ervaring.”

(Foto's Davy De Blieck)